Laatste nieuws:
Belgisch kampioenschap Crokinole
Belgisch kampioenschap Crokinole

Belgisch kampioenschap Crokinole

Crokinole wordt door een breed publiek gespeeld, niet alleen door mensen uit de spelletjeswereld, maar ook door cafébezoekers.
Het steeds populairder wordende bordspel is oorspronkelijk afkomstig uit Canada, waar het in 1870 werd verzonnen. De naam is afgeleid van een koekje uit Frans-Canada. Zelfs in China wordt dit spel gespeeld, waar het geïntroduceerd werd door expats en ook in Hongarije wordt het steeds populairder. Dit jaar wordt op 8 mei voor de derde keer het Belgisch kampioenschap gehouden.

Bestuurslid Vincent  Luijer: We wilden als club iets unieks doen
Bestuurslid Vincent Luijer: We wilden als club iets unieks doen

De Dobbeltoren, een spellenvereniging in Essen, organiseert het Belgisch kampioenschap. “We wilden als vereniging iets unieks doen”, vertelt bestuurslid Vincent Luijer (41), “iets waarmee je je club onder de aandacht brengt. Dit is het derde jaar dat we het Belgisch kampioenschap Crokinole organiseren. Vorig jaar waren er vijftig deelnemers, wat al een verdubbeling was van het eerste jaar. Dit jaar mikken we op een nog groter aantal.”

Belgisch kampioenschap Crokinole

“Het zijn twee kampioenschappen”, legt Vincent uit, “twee tegen twee en één tegen één. De prijs voor de twee tegen tweewinaars is €200,- en voor één tegen één €150,- Er zijn zesendertig ploegen voor de twee tegen twee kampioenschappen en zesendertig deelnemers voor de één tegen één. Iedereen speelt tot zeker na de lunch. Het gaat vooral om het spel en de gezelligheid en bij de tombola kun je een Crokinolebord winnen ter waarde van € 120,-!”

Praktisch:
8 mei 2016 van 09:00 tot 19:00
Sint Jansstraat 84 (zaal Flora)
2910 Essen-Wildert

Kosten: €6,- per deelnemer per tornoi

Inschrijven kan via deze link

www.bkcrokinole.eu

Foto’s: Tom Bes

LW

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet