Laatste nieuws:
Kalmthout: Beeldhouwer Jorg Van Daele verwelkomt Mexicaanse schilders in galerij

Kalmthoutse beeldhouwer verwelkomt Mexicaanse schilders in galerij

“MAMX” of Meet Art Mexico. Zo heet de expo die van 7 tot en met 22 mei loopt in New Jorg Gallery. “We halen het Mexicaanse gevoel naar Kalmthout en laten u met de schilderijen van zes Mexicaanse schilders wegdromen naar Mexico City. Livemuziek, Mexicaanse hapjes en cocktails maken het helemaal af”, vertelt de Kalmthoutse beeldhouwer en galerijhouder.

Fijne wisselwerking

“In november 2021 nam ik in Mexico deel aan een internationaal symposium. Daar leerde ik enkele Mexicaanse kunstenaars kennen, waaronder organisator/curator Roxana Garcia Mercado. Het klikte van bij onze eerste ontmoeting. We spraken af om samen in België een expo te organiseren en nu is het zover. Nadat ik een beeld in Mexico mocht maken, tonen we nu in New Jorg Gallery schilderijen van zes Mexicaanse artiesten. Echt een fijne wisselwerking.”

Beeldhouwer Jorg Van Daele verwelkomt Mexicaanse schilders in galerij
Beeldhouwer Jorg Van Daele verwelkomt Mexicaanse schilders in galerij
Lange reis

“De werken die je nu hier kan bewonderen, legden al een lange reis af”, vertelt Jorg Van Daele. “De deelnemende kunstenaars komen allemaal uit een ander deel van Mexico, maar ontmoette ik allen op het symposium in november vorig jaar. Lalo Sanchez Del Valle, Rich Arnauda, Neftali Peralta, Veronica Ugalde Romay, Miguel Garcia Rio en Fransesco Orazzini stuurden hun schilderijen eerst allemaal op naar de hoofdstad Mexico City. Van daaruit kwamen de werken naar Nieuwmoer. We combineren op de expo ‘MAMX’ die schilderijen met beeldhouwwerken van mij.”

Mexicaanse sfeer

“Tijdens het openingsweekend van 7 en 8 mei is New Jorg Gallery ook een stopplaats
tijdens de Open Atelier Kunst Route (OKAR) in Kalmthout met de nodige Mexicaanse sfeer. Zowel zaterdag als zondag treedt zanger en gitarist El Rubio op, onder meer bekend van zijn samenwerking met DJ Buscemi. Op zondag brengt Los Guapos del Ritmo livemuziek in een onvervalste Mariachistijl. Carmen van La Bokita Verde serveert Mexicaanse hapjes en we voorzien ook typische cocktails en frisdranken. Wat heb je nog meer nodig om even weg te dromen naar Mexico?”, vraagt Jorg Van Daele zich al lachend af.

Denken aan Oekraïne

Naast de warme, ongedwongen Zuid Amerikaanse sfeer hebben we ook aandacht voor de oorlog in Oekraïne. Wereldwijd steunen artiesten elkaar in deze harde tijden. Beeldhouwer Viktar Kopach, gevlucht uit Wit-Rusland door de oorlogsdreiging, maakt twee beeldhouwwerken voor New Jorg Gallery. U kan hem aan het werk zien tijdens het openingsweekend. Ook Michel Levchenko, gevlucht uit Oekraïne en eerder al exposant bij ons, promoot zijn beeldhouwwerk. Het zou fijn zijn als we dit kunnen verkopen om hem zo extra te steunen”, geeft Jorg Van Daele mee.

MAMX loopt in New Jorg Gallery op 7,8,12,13,14,15,19,20,21 en 22 mei van 13u tot 17u. Spreeuwstraat 6, 2920 Kalmthout
Meer info kan je vinden via www.newjorggallery.be

Bron en Foto’s: stijnbyme.be

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet