Laatste nieuws:
Bedwantsenepidemie! Zo bestrijd je ze

Bedwantsenepidemie! Zo bestrijd je ze

Steeds meer hostels en hotels hebben er last van: bedwantsen, bijtgrage diertjes die zich bij voorkeur ophouden in je bed. Zo spoor je ze op en bestrijd je ze!

Bedwantsen zijn bezig aan een opmars! Ze liften eenvoudig mee in je kleding of bagage. Maar laat dat je er niet van weerhouden om ergens te slapen, want er zijn manieren om aan ze te ontkomen.

Hoe zien ze eruit?
Een bedwants is zo’n vijf millimeter groot en zwartbruin of roodbruin van kleur. Zijn lichaam is plat en ovaal van vorm. Hij kruipt overal gemakkelijk tussendoor, maar kan niet vliegen. Als je iets ziet of hoort vliegen is het dus geen bedwants.

Hoe spot je ze?
Nu je weet hoe hij eruitziet is het een kwestie van héél goed kijken en weten waar je op moet letten. Zet sowieso even je koffer in de badkuip van je kamer, want op het witte oppervlak kan hij zich niet verschansen. Zo weet je zeker dat je bagage bedwantsvrij is. Bovendien is de badkamer niet zelden de best schoongemaakte ruimte van je accommodatie. Een bedwants is gek op schone schuilplaatsen, zoals je bed. Check dan ook altijd even of er geen uitwerpselen of bruinzwarte vlekjes in je bed zitten. Let ten slotte op ronde, doorzichtige eitjes, want ze planten zich in rap tempo voort.

Hoe word je gebeten?
Sommige mensen reageren niet of nauwelijks op een beet, anderen krijgen er jeukende bultjes van. Mocht je twijfelen of het niet gewoon een muggenbult is, bedenk je dan dat een bedwants zich in bed bevindt en sneller in een bedekt lichaamsdeel bijt. Muggenbulten, daarentegen, komen vaker voor op je arm of hoofd.

Hoe bestrijd je ze?
Bestrijden is lastig. Vaak komt er zelfs een bestrijdingsteam aan te pas. Het beste advies? Gris je koffer uit de badkuip en eis meteen een nieuwe kamer. Het liefst niet eentje ernáást, want ze kruipen gemakkelijk door holtes naar omringende kamers.

Bron en foto: Columbus Magazine

JV

Facebook13
Facebook
Twitter
Visit Us