Laatste nieuws:
Bedrijfspand half jaar verplicht dicht vanwege drugsactiviteiten

Bedrijfspand half jaar verplicht dicht vanwege drugsactiviteiten

Een bedrijfspand aan de Schuurakker mag het komende half jaar niet gebruikt worden. Burgemeester Jacques Niederer sluit het pand nadat er recent werd vastgesteld dat er bedrijfsmatige drugsactiviteiten plaatsvonden. De sluiting gaat in op 8 juli 2019 en duurt tot 8 januari 2020. Zowel de eigenaar van het pand, als de huurder zijn op de hoogte gesteld van deze zogenaamde ‘bestuurlijke maatregel’.

Inval drugssquad

Op 12 april 2019 viel de drugssquad het bedrijfspand aan de Schuurakker binnen. In totaal werd 7,2 kilogram hash aangetroffen. Een deel van deze hash was in blokjes van +/- 100 gram geperst. Het andere deel betrof onbewerkte brokken hash. Er stond een drukpers waarop resten van hash werden gevonden. Dit soort persen worden in het criminele circuit gebruikt voor het bewerken van brokken hash, om deze vervolgens in blokken van +/- 100 gram te persen.

Criminaliteit

Burgemeester Jacques Niederer reageert: “Opnieuw een sluiting van een drugspand. In dit geval lijkt het te gaan om bedrijfsmatige verwerking van hash. Daar treden we in de gemeente Roosendaal consequent tegen op. Vandaar deze sluiting van een half jaar.” Verder waarschuwt burgemeester Niederer ook de verhuurders van vastgoed, dat helaas niet alle huurders te goeder trouw zijn. “Goede screening van nieuwe huurders en een regelmatige controle van verhuurde panden kunnen voorkomen dat bedrijfsruimten voor criminele activiteiten gebruikt worden”

Drugsbeleid

De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal drugspand ongedaan te maken. Wie de overtreding in het pand heeft begaan – eigenaar, huurder of een derde – is daarbij overigens niet van belang. De sluiting houdt in dat het pand niet gebruikt mag worden en ook niemand mag het pand betreden. Aan de buitenkant van de loods komen stickers met de vermelding dat het bedrijfspand op last van de burgemeester is gesloten.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet