Laatste nieuws:
BE-Alert vervangt sirenes

BE-Alert vervangt sirenes

Sinds 1 januari 2019 is het sirenenetwerk van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken niet meer actief in België. In Essen stonden er 3 sirenes opgesteld die vanaf nu dus niet meer zullen afgaan.

Het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken beheert een sirenenetwerk met ongeveer 570 sirenes. Deze sirenes konden tot voor kort ingezet worden voor verwittiging van de bevolking bij eventuele noodsituaties bij een nucleaire site of een Seveso-bedrijf. Met de komst van moderne en meer performante alarmeringskanalen is er voor gekozen om het sirenenetwerk af te bouwen.

Sinds 1 januari 2019 is het sirenenetwerk niet meer actief in België. De keuze is gemaakt om verder en blijvend te investeren in een modern alarmeringskanaal voor de burger, namelijk BE-Alert.

BE-Alert is de toekomst

Met BE-Alert is het mogelijk om de bevolking te alarmeren in heel het land en is het mogelijk om diverse boodschappen duidelijk te communiceren via SMS of een gesproken bericht. Naast BE-Alert kan de burger ook via andere kanalen worden gealarmeerd: sociale media, website, omroepwagens en de klassieke nieuwsmedia. Het afgelopen anderhalf jaar is BE-Alert bijna 50 keer met succes ingezet bij reële noodsituaties. Momenteel zijn er 503.000 adressen geregistreerd en zijn er 456 gemeenten aangesloten, waaronder Essen. Bovendien is het via BE-Alert mogelijk om alle aanwezigen in een bepaalde zone een sms te sturen, ook als ze niet geregistreerd zijn.

Schrijf je in op BE-Alert

Wens je via andere kanalen dan de sirenes verwittigd te worden, schrijf je dan nu in op www.be-alert.be

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us