Laatste nieuws:
Bazaar Mundial

Bazaar Mundial

Essen en de Wereld brengt culturen samen op Bazaar Mundial, een bruisend trefpunt in Heuvelhal

Bazaar Mundial geeft Essense ontwikkelingsorganisaties een platform, kopers van geschenken een gezellige winkelplek, liefhebbers van muziek een podium en creatievelingen een hoop leuke workshops. De 25ste editie van Bazaar Mundial vindt plaats in de Heuvelhal op zaterdag 24 en zondag 25 november, van 13.30 tot 18.00 uur.

Geëngageerde Essenaren

Veel inwoners uit onze gemeente zetten zich in voor ontwikkelingsprojecten over heel de wereld. Op Bazaar Mundial stellen ze hun projecten voor en kan je hen steunen. De meeste organisaties verkopen leuke geschenkartikelen, ideaal in aanloop naar de feestdagen.

Creatief en muzikaal programma

Wie Bazaar Mundial al eerder bezocht, zal het beamen: de beurs bruist van de optredens en workshops. Zowel kinderen als volwassenen krijgen de kans zich creatief uit te leven. Je kan
aan de slag met handlettering, dromenvangers, het maken van mooie vissen … Wil je gaan voor een ecologische levensstijl? Dan is de workshop Bee’s wrap echt iets voor jou! Onder begeleiding maak je dit speciale herbruikbare doekje waar je groenten en fruit op een milieuvriendelijke manier in kan bewaren. Gedaan met plastic folie!

(H)eerlijk smullen

Verwen jezelf met huisgemaakt gebak, Thaise hapjes en nog meer lekkers. Aan onze wereldse bar schenken we drankjes met een eerlijk label. Lekker smikkelen en smullen voor het goede
doel! De opbrengst van de bar gaat volledig naar de hulpprojecten. Boeken- en vinylverkoop Een uitgelezen plek om een tweedehandsboek of -plaat aan te schaffen is de stand ten voordele van 11.11.11. Steek je neus even tussen de titels want misschien tik je nog een mooi exemplaar op de kop.

De deelnemende verenigingen aan Bazaar Mundial zijn:
– Vzw KOCS steungroep Zambia
– Mother’s Love Kampala Uganda
– Ubuntu vzw
– Khuskan Jaku – samen onderweg
– Destiny School
– Project Oruro
– PAT
– Stichting you and me for Gambia
– Mali Muleba vzw
– Oxfam Wereldwinkel vzw
– Finado vzw
– Care for joy vzw
– Welzijnsschakels Essen
– Amnesty International – briefschrijfgroep Essen
– Vzw vrienden van Afrika
– Ecowijzer
– Stedenband Witzenberg
– 11.11.11

Meer info?
03 670 01 56 • vrijetijd@essen.be

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us