Laatste nieuws:
AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch C-Mill looptoestel in

AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch C-Mill looptoestel in

AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch C-Mill looptoestel in voor revalidatie van patiënten met een Niet-Aangeboren Hersenletsel. Het inhuldigingsmoment van C-Mill looptoestel was op vrijdag 21 juni

Beter, efficiënter en leuker oefenen

AZ Klina campus De Mick zet in op het gespecialiseerd zorgprogramma Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en investeert hiervoor in het allernieuwste C-Mill toestel voor revalidatie. Dit hoogtechnologische toestel gebruikt virtual en augmented reality om de patiënten beter, efficiënter én leuker te laten oefenen.

AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch  C-Mill looptoestel in
Mevrouw-Helsen traint 3x per week met het C Mill looptoestel
Zelfstandigheid herwinnen

Een Niet-Aangeboren Hersenletsel zoals een beroerte, hersenbloeding, hersentrauma na een ongeval, … verandert het leven van de patiënt en zijn familie ingrijpend. Het uitgangspunt van dit gespecialiseerd zorgprogramma is uiteraard de patiënt die zijn zelfstandigheid zo maximaal mogelijk herwint en die zijn levenskwaliteit zo maximaal mogelijk verbetert. En daar draagt dit innovatieve toestel zeker toe bij.

AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch  C-Mill looptoestel in

Concrete praktijksituaties

Dr. Schouteden, fysisch arts in campus De Mick en campus Klina: “Het C-Mill toestel legt de patiënt heel concrete praktijksituaties voor. Zo stapt hij bijvoorbeeld over kleine of grote obstakels, moet hij obstakels vermijden, moet hij versnellen of vertragen, … Via een camera analyseren we ook continu het gangpatroon van de patiënt. Dit alles gebeurt voor de patiënt in een aangename spelomgeving waardoor hun motivatie om te oefenen en plezier te beleven nog groter wordt.”

AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch  C-Mill looptoestel in
Team zorgprogramma NAH

Met de introductie van het gespecialiseerd zorgprogramma wordt ook de ambitie naar een Europees referentiecentrum kracht bijgezet. Alle kwaliteitsdata worden gedeeld en vergeleken met andere Europese revalidatiecentra om de kwaliteit continu te evalueren, te verbeteren en te werken volgens de laatste nieuwe behandelinzichten.

Bron en foto’s: AZ Klina

Facebook82
Facebook
Twitter