Laatste nieuws:
AZ Klina brengt kunst naar patiënten, bezoekers en medewerkers

AZ Klina brengt kunst naar patiënten, bezoekers en medewerkers

‘Kunst in Klina’ is een nieuw initiatief om in AZ Klina een aangename plek te creëren voor iedere patiënt, bezoeker en medewerker. Drie kunstenaars zullen het komende half jaar tentoonstellen in het ziekenhuis. Daarna maken ze weer plaats voor anderen. Eind vorig jaar werd een kunstraad opgericht om bekende en minder bekende kunstenaars in het ziekenhuis te laten tentoonstellen. Ook studenten van een academie zullen welkom zijn.

AZ Klina brengt kunst naar patiënten, bezoekers en medewerkers2

Ontspanning en verpozing

“We willen met deze kunst op de publieke plaatsen in het ziekenhuis vooral ontspanning en verpozing bieden. Kunst kan op deze manier ook bijdragen aan de gezondheid.” zegt dr. Joost Baert, algemeen directeur AZ Klina.

Kunstraad

Een kunstraad zal kandidaturen van kunstenaars of academie-studenten bekijken. De kunstraad is samengesteld uit interne en externe leden. Ook Brasschaats schepen van cultuur Carla Pantens wilde met veel enthousiasme deel uitmaken van het initiatief: “We staan open voor vele voorstellen en bekijken elke vraag grondig. We willen dat de kunst kan bijdragen tot troost, afleiding of ontspanning. Dat kan heel ruim zijn. Werken die provoceren of choqueren, zijn misschien minder geschikt in een ziekenhuis. De werken zullen passen binnen een warme, zorgzame omgeving van een ziekenhuis.”

AZ Klina brengt kunst naar patiënten, bezoekers en medewerkers3

Halfjaarlijkse wisseling

“Deze publieke route is onze eerste focus. Halfjaarlijks zullen de werken gewisseld worden. Daarnaast heeft het ziekenhuis nog andere locaties (zorgpunt Grens in Essen, revalidatiecampus De Mick in Brasschaat). Ook daar bekijken we of kunstwerken een plaats kunnen krijgen.”, aldus Joost Baert.

AZ Klina brengt kunst naar patiënten, bezoekers en medewerkers4

Gevarieerde verzameling

Met werken van Bruno Vekemans, Bob Mertens en Christian Clauwers biedt de tentoonstelling meteen heel wat afwisseling. Het publiek zal kunnen genieten van etsen, zeefdruk, collages, beelden en natuurfotografie. Kortom: een gevarieerde verzameling waar heel wat patiënten, bezoekers en medewerkers van kunnen genieten.

Bron en foto’s: AZ Klina

Facebook105
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen