Laatste nieuws:
Avontuurlijk wandelpad rond De Kade en Kon-Tiki

Avontuurlijk wandelpad rond De Kade en Kon-Tiki

Iedereen kan avontuurlijk wandelpad rond De Kade en Kon-Tiki uitproberen

Rond De Kade en Kon-Tiki, twee zorgcentra van DVC Sint-Jozef die mensen met een zware motorische en/of mentale beperking opvangen in de Missiehuislei in Heide (Kalmthout), loopt een belevingspad. Als u in de buurt woont of passeert, moet u zeker eens gaan kijken. “Zaterdag 5 mei hebben we het tijdens onze opendeurdag, samen met burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) officieel geopend”, vertellen Yoeri Sterckx, coördinator van De Kade en zijn collega Eva Gabriëls van Kon-Tiki.
 

“Onze bewoners genieten met alle zintuigen van het belevingspad”

Langverwacht wandelpad

“De officiële startvergadering dateert al van 2012, en in het voorjaar van 2016 werd het verharde pad van zo’n 700 meter lang door het bos rond onze gebouwen al aangelegd”, leggen Yoeri en Eva uit. “Samen met sponsors, ouders, vrijwilligers en lokale kunstenaars hebben we daarna de wandelweg verder ingericht als belevingspad. Deze fase is nu klaar, zodat we het met onze opendeurdag officieel hebben ingewandeld.”

Avontuurlijk wandelpad rond De Kade en Kon-Tiki

Alle zintuigen prikkelen

“Van iedereen die over ons belevingspad wandelt, proberen we alle zintuigen te prikkelen. Er staan in de natuur grote spiegels of levensgrote muziek- en speelelementen opgesteld. Onderweg kan je een dierenpuzzel maken, je spiegelbeeld ontdekken, de spetterbeek laten klateren of genieten van de geluiden die het klankenwoud of de buizenboom maken. Dankzij de hulp van lokale kunstenaars staan er ook enkele opmerkelijke kunstwerken opgesteld.”

Avontuurlijk wandelpad rond De Kade en Kon-Tiki

Stilteplek

“Langs het belevingspad hebben we ook een intieme stilteplek ingericht met klaprozen. Hier kunnen we het bijvoorbeeld even stil maken om aan onze overleden bewoners te denken. Sinds 2000 vangen Kon-Tiki en De Kade op de site in de Missiehuislei een 120-tal cliënten op met een meervoudige beperking. De meesten verblijven permanent bij ons in Heide, anderen maken gebruik van de dagopvang.”

Avontuurlijk wandelpad rond De Kade en Kon-Tiki

Iedereen welkom

“Wij trekken regelmatig met onze bewoners naar buiten om langs het belevingspad te stappen of te rijden met hun rolstoelen. Graag nodigen we iedereen uit om het ook eens uit te testen. Woont u hier in de buurt of passeert u hier toevallig? Zoekt u eens een leuke activiteit om met uw (klein)kinderen of vrienden te doen? Kom eens langs ons belevingspad! U vindt onze bezoekersparking links naast de kapel aan de Missiehuislei 46. Het belevingspad start op het einde van de parking”, geven Yoeri Sterckx en Eva Gabriëls nog mee.

tekst en foto’s: Stijn De Koning
Meer info: www.dvcsintjozef.be

Facebook167
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us