Laatste nieuws:
Autoloze zondag in het dorpscentrum

Autoloze zondag in het dorpscentrum

Noteer in je agenda: 25 september is het autoloze zondag. De Stationsstraat wordt vanaf het kruispunt met de Molenstraat tot en met het Heuvelplein afgesloten.

Van 10.00 tot 17.00 uur kan je er naar hartenlust op straat spelen, fietsen, steppen, gocarten, wandelen, …
Tussen 10.00 en 14.00 uur worden er trouwens nog allerlei randanimatie en workshops voorzien.
Neem het van ons aan: die dag zijn de Nieuwstraat en de Stationsstraat thé place to be!

Feestje van het jaar!

Tafels en stoelen aan de kant, want vanaf 14.00 uu is het tijd voor het feestje van het jaar! We zetten alle gemeentelijke vrijwilligers in de bloemetjes. Want vrijwilligers: dat zijn onze helden!

Wij trakteren! Wil je erbij zijn? Schrijf dan zeker in voor 15 september en dat kan hier!
Zo weten we hoeveel spijs en drank we moeten voorzien. Trouwens, iedereen is welkom op dit feest en kan (betalend) mee aanschuiven aan de foodtrucks of toog. Want om de ambiance er helemaal in te krijgen maken we er meteen een editie van ‘Essen zingt’ van.

Straattekenwedstrijd en zoveel meer

Daar waar het gedeelte van de Molenstraat tot aan de bibliotheek speelvrij wordt gehouden, voorzien we vanaf de bib op verschillende locaties workshops en informatiepunten. Dat grijze grauwe wegdek mogen de kinderen die dag trouwens onder handen nemen. Zij kunnen namelijk deelnemen aan de straattekenwedstrijd (6-12 jaar). Daarnaast zijn groot en klein welkom om lederen armbandjes te maken, leer uit thee te vervaardigen, een zelfverdedingsworkshop te volgen, shampoobars te maken, de fietsen te laten markeren, beewraps en fruittaartjes te maken, …

Mobiliteit

Daar waar de functie van de autovrije zondag oorspronkelijk lag in een pure economische noodzaak (brandstof sparen in tijden van crisis) is dit nu vooral een pleidooi voor meer milieubewustzijn en leefbaarheid. Wist je dat we in Essen Bluebikefietsen hebben? En dat ook Donkey Republic binnenkort zijn intrede maakt? Wil je weten hoe Essen nog meer wil inzetten op andere mobiliteitsmogelijkheden? Wij informeren je graag op ons autovrije parcours. Ook de Fietsbieb laat je kennismaken met hun werking.

Repair Café en Puur Lokaal

En ook het Repair Café is present. Voor de gelegenheid verhuist het Essense Repair Café van Tatteljee naar ons autovrije parcours om daar een tweede leven te geven aan spullen die op het eerste zicht kapot lijken. Enkele standhouders van Puur Lokaal laten je daarenboven kennismaken met biologische, duurzame, eerlijke producten.

Waar

Nieuwstraat en Stationsstraat, Essen

Prijs

Gratis

Bron: gemeente Essen/UiT
Foto: Pixabay

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet