Laatste nieuws:
Asfalteringswerken van 10 tot eind augustus

Asfalteringswerken van 10 tot eind augustus

Vanaf half augustus vinden er weer asfalteringswerken plaats in Essen.

Volgende straten krijgen een nieuwe laag asfalt:
Beliestraat
Kerkstraat
Sint-Antoniusplein (tussen Sint-Antoniusstraat en het plein)
Spoorwegstraat
Heikantstraat (vanaf de spooroverweg tot aan de kleuterschool)
Achterstehoevestraat (doodlopend stukje)
Huybergsebaan (stukje tussen huisnummer 203 en 213)
Heiblok (plaatstelijke herstellingen aan het bruggetje over de Vaart)

Asfalteringswerken Kerkstraat
Vanaf donderdag 10 augustus start de aannemer met het frezen van het huidige asfalt in de Kerkstraat tussen het kruispunt van de Oude Baan en het kruispunt van de Spoorwegstraat/Veldweg. Er zal vanaf 10 augustus op dit stuk dan ook een parkeerverbod gelden. U kan de wagen eventueel parkeren op volgende locaties:
Parking ter hoogte van het Parochiecentrum en het verbindingspad Albert Yssackersstraat (bereikbaar via het verhoogde T-kruispunt Kerkstraat/Sint-Antoniusstraat)
Parking aan de kerk ter hoogte van het Sint-Antoniusplein
Burgemeester Dierckxsensstraat

Vrijdag 11 augustus start de aannemer met het uitbreken van de oude kasseifundering tussen het kruispunt van de Oude Baan/Kerkstraat en Sint-Antoniusstraat/Kerkstraat. Het aanbrengen van de nieuwe fundering duurt van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 18 augustus. Deze tijd hebben we nodig om de nieuwe fundering goed te laten uitharden. Dat betekent dat u tijdens het weekend van 12 en 13 augustus en de week van 14 augustus niet op uw oprit kan en dat u de auto op bovenvermelde parkeerplaatsen kan zetten.
De kruispunten met de Oude Baan en de Spoorwegstraat/Veldweg blijven gedurende alle werken open voor verkeer.
Op dinsdag 22 en woensdag 23 augustus wordt de Kerkstraat geasfalteerd en is alle hinder letterlijk van de baan.

Asfalteringswerken Beliestraat
Vanaf maandag 14 augustus start de aannemer met het frezen van het huidige asfalt in de Beliestraat tussen het kruispunt van de Oude Baan en het verkeersplateau voor de bocht (straat Werf). Er zal vanaf 14 augustus op dit stuk een parkeerverbod gelden. U kan de wagen eventueel parkeren op volgende locaties:
Parking Heuvelplein (parkeren vanaf maandag 14/08 om 10.00 uur)
Parking Heuvelhal (vanaf zondag 13/08 om 17.00 uur)
Magerbeek (toegang via de Hofstraat)

Op dinsdag 15 augustus is er een feestdag en wordt er niet gewerkt.

Woensdag 16 augustus start de aannemer met het uitbreken van de oude kasseifundering tussen het kruispunt van de Oude Baan/Kerkstraat en het verkeersplateau voor de bocht (straat Werf). Het aanbrengen van de nieuwe fundering duurt van donderdag 17 augustus tot en met maandag 21 augustus. Deze tijd hebben we nodig om de nieuwe fundering goed te laten uitharden. Dat betekent dat u tijdens de week van 14 augustus en het weekend van 19 en 20 augustus niet op uw oprit kan en dat u de auto op bovenvermelde parkeerplaatsen kan zetten.

Op maandag 21 augustus wordt het stuk tussen de Werf en het kruispunt met de Kapelstraat/Nieuwstraat gefreesd.

Op dinsdag 22 en woensdag 23 augustus wordt de volledige lengte van de Beliestraat geasfalteerd en zijn deze noodzakelijke herstellingen achter de rug.

Bovenvermelde data zijn vooral afhankelijk van de weersomstandigheden.

De voetpaden blijven toegankelijk tijdens de werken. Wij hopen samen met u dat het droog blijft. Wij excuseren ons alvast voor de hinder.

Afvalophaling tijdens de werken
Op vrijdag 11 augustus wordt er enkel gewerkt in de Kerkstraat tussen de Oude Baan en de Sint-Antoniusstraat. De bewoners van deze zone kunnen hun groene container en PMD-zak plaatsen op volgende locaties:
kruispunt Sint-Antoniusstraat/Kerkstraat
kruispunt Kerkstraat/Burgemeester Dierckxsensstraat
kruispunt Kerkstraat/Oude Baan

De afvalophaling van 11 augustus in de overige zones kan plaatsvinden zoals voorzien.

Voor de afvalophaling van 18 augustus kan u de grijze containers op bovenvermelde kruispunten plaatsen of op de aangeduide zones aan de randen van de werfzone. Tip: zorg ervoor dat u uw container terugvindt door een merkteken te plaatsen.

Asfalteringswerken overige straten
De gemeente hoopt eind augustus de overige wegen te asfalteren. De startdatum is afhankelijk van de werken in de Beliestraat en de Kerkstraat. Zodra hier meer details over gekend zijn, communiceren wij hierover.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us