Laatste nieuws:
Asbestophaling aan huis volgeboekt voor 2020

Asbestophaling aan huis volgeboekt voor 2020

De asbestophaling aan huis van IGEAN is in Essen meer dan geslaagd. Het werd zo’n succes dat we nu helaas mensen op de wachtlijst moeten zetten om asbest aan huis op te laten halen.

Concreet betekent dit dat nieuwe aanvragen momenteel op een wachtlijst verzameld worden. IGEAN heeft namelijk een aanvraag ingediend bij OVAM voor bijkomende subsidies. Wanneer deze subsidies worden goedgekeurd en toegekend, zal IGEAN de inwoners op deze wachtlijst contacteren om ook bij hen aan huis de inzameling te coördineren. Kan je met andere woorden het verwijderen van het asbest nog even uitstellen, dan is deze wachtlijst misschien wel een optie.

Ter verduidelijking: je kan zelf nog steeds op het recyclagepark terecht met asbest. Het is alleen de ophaaldienst van asbest die overbevraagd is.

Meer informatie over het project vind je op www.igean.be/asbest. Behalve de registratie voor de wachtlijst, vind je er ook handige informatie over het herkennen van hechtgebonden asbest en tips voor het veilig verwijderen van dit afval.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pxhere

Facebook15
Facebook
Twitter