Laatste nieuws:
Antitankgracht, groen parelsnoer door onze Voorkempen

Antitankgracht, groen parelsnoer door onze Voorkempen

Op zaterdag 19 september doet natuurvereniging GroenRand mee met de World Cleanup Day en houdt met vier ploegen grote kuis in de omgeving van de Antitankgracht. De bedoeling is om deze Voorkempense parel terug te laten blinken, een echte oppoetsbeurt dus.

GroenRand heeft boeiende plannen met de Antitankgracht: van een natuurnetwerk naar een heus landschapspark. Voor een goed natuurbeleid, moeten fauna en flora zich tussen nabijgelegen natuurgebieden kunnen verplaatsen via verbindingsstroken.
Met het opduiken van de otter bewijst de Antitankgracht als “dierenautostrade” een goede verbinding te vormen naar andere natuurgebieden.

De gracht loopt door verschillende openbare bossen, private domeinen en natuurgebieden in beheer bij Natuurpunt of Agentschap Natuur en Bos en ligt helemaal ingebed in het groen. GroenRand droomt van een “Landschapspark Voorkempen” van meer dan 11.000 hectare zuivere natuur, met altijd een link naar de Antitankgracht. De komende jaren werkt GroenRand eraan om de authentieke natuur langs de Antitankgracht te herstellen en de recreatieve mogelijkheden uit te breiden.

Beeldmateriaal: Frank Vermeiren

DW

Facebook28
Facebook
Twitter