Laatste nieuws:

Ambassadeur Mongolië opent expo in New Jorg Gallery

Op zondag 29 april komt H.E. Mr. Och Od, de ambassadeur van Mongolië in België, de zesde expo in New Jorg Gallery in Nieuwmoer (Kalmthout) openen. Onder meer zijn landgenote Myangantsetseg Lkhagvajav stelt werk ten toon in de galerij van de Kalmthoutse beeldhouwer Jorg Van Daele. Deze keer kan u er ook kunst bewonderen van Rachel Agnew, de zus van comedian Alex.

“Voor de zesde expo in onze New Jorg Gallery hebben we weer kunstenaars uit alle windstreken kunnen strikken”, lacht beeldhouwer-galeriehouder Jorg Van Daele. “Uit China verwelkomen we schilderes Li Zhao en uit Kroatië schilder Luka Stojnic. Viktar Kopach is een beeldhouwer uit Wit-Rusland. Er is ook werk te bewonderen van schilderes Myangantsetseg Lkhagvajav uit Mongolië en van Antonio Mele, een schilder/beeldhouwer uit Italië. Naast beeldhouwwerken van mezelf ben ik heel blij dat Rachel Agnew, de zus van comedian en zanger Alex Agnew aan deze expo meewerkt.”

Myangetsetseg Lkhagvajav
Myangetsetseg Lkhagvajav
Rachel Agnew

Jorg Van Daele: “Rachel Agnew won in 2008 de prestigieuze wedstrijd Canvascollectie. Die prijs leverde haar veel aandacht op en kunstverzamelaars zoals Marc Coucke kochten haar werk en spraken vol lof over haar. Maar Rachel werd getroffen door ernstige gezondheidsproblemen, waardoor ze twee jaar lang niet kon schilderen. Ik hoop van harte dat deze expo voor haar mee een nieuwe start mag betekenen.”

Rachel Agnew
Rachel Agnew
Internationaal bekend

Jorg Van Daele: “Ook de andere kunstenaars hebben overal ter wereld van hen werken staan en genieten een internationale bekendheid. Ik ben echt heel blij dat zij nu hun werken ook in onze galerij tonen en te koop aanbieden. De Italiaanse schilder/beeldhouwer Antonio Mele stelt ook zijn project ‘Time Machine’ voor, beeldhouwwerken gemaakt uit gerecycleerde autobanden.”

Antonio Mele
Antonio Mele
Picture That

“Zelf stel ik – tussen mijn buitenlandse avonturen door – deze keer ook nieuw werk voor. Wings for Peace is een project dat ik de komende maanden wereldwijd (o.a. in Mongolië) ga brengen en ‘Picture a leader with no fucking brains’ is een nieuwe reeks sculpturen gebaseerd op ‘Picture That’, een song van Roger Waters.
Alle artiesten zullen aanwezig zijn bij de opening van de expositie op zondag 29 april om 13 uur, samen met de ambassadeur van Mongolië en Lukas Jacobs, Kalmthouts burgemeester en bevoegd voor cultuur.

Op de grote foto: Wings for Peace van Jorg Van Daele

De expo is open op 27-28-29 april en 3-4-5-6-10-11-12-13 mei, van 13u tot 17u of op afspraak.
New Jorg Gallery, Spreeuwstraat 6, 2920 Kalmthout www.newjorggallery.bewww.jorgvandaele.be

Stijnbyme

Facebook135
Facebook
Twitter
Visit Us