Laatste nieuws:
Algemeen rook- en vuurverbod voor natuurgebieden provincie Antwerpen

Algemeen rook- en vuurverbod voor natuurgebieden provincie Antwerpen

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen.

Doordat het droog is in onze natuur/heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.

Wat betekent code oranje?

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste de risicocode voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen aan naar oranje: ORANJE: Hoog gevaar. Wees voorzichtig!

Rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden

Om bijkomende bos- en natuurbranden te voorkomen, kondigt gouverneur Cathy Berx met onmiddellijke ingang een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in en rond (aangrenzend) natuur/heidegebieden en bossen van de provincie Antwerpen, evenals een verbod om vuur te maken in open lucht. Dat verbod geldt voor het volledige grondgebied van de provincie. Een open vuur of kampvuur maken is overal verboden. In alle bossen, natuur- en heidegebieden is het bovendien verboden om te roken. Onder ‘grenzend aan’ wordt begrepen binnen een perimeter van 30 meter te rekenen van de rand van natuur- en heidegebied en bossen.

Bron: Gemeente Essen
Foto: Gemeente Essen

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet