Laatste nieuws:
Al 119 bezwaren ingediend in Kalmthout tegen stikstofakkoord

Al 119 bezwaren ingediend in Kalmthout tegen stikstofakkoord

Het stikstofakkoord blijft de gemoederen verhitten. In Kalmthout werden maar liefst 119 bezwaren ingediend tegen het stikstofakkoord van N-VA, CD&V en Open Vld. Dat kwam Vlaams Belang Kalmthout te weten na een vraag aan de gemeente.

Over het stikstofakkoord werd de laatste weken en maanden opvallend veel geschreven. De Vlaamse Regering wil stikstof reduceren en kijkt daarbij vooral naar de landbouw. Hierdoor moeten landbouwbedrijven krimpen of soms zelfs overgaan tot sluiting.

Al 119 bezwaren ingediend in Kalmthout tegen stikstofakkoord2

Gespreksnamiddag

De boeren kwamen hiertegen in verzet en krijgen daarbij opvallend veel steun van Vlaams Belang. In Kalmthout organiseerde de lokale partij eerder deze maand zelfs een gespreksnamiddag rond dit thema. “Boeren zijn terecht kwaad op hoe deze Vlaamse Regering onze landbouw kapot maakt”, aldus Stefan Haes. Volgens Haes had de landbouw het de voorbije jaren erg zwaar te verduren. Dit stikstofakkoord is voor veel landbouwbedrijven de druppel. De voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout wijst ook naar het dossier van de nationale parken van de Vlaamse Regering, wat volgens hem het genadeschot zal zijn voor de traditionele landbouw zoals we die bij ons vandaag kennen. Volgens Haes moeten we investeren in technologische innovatie van onze landbouw en mogen we niet afhankelijk worden van buitenlandse economie. “Onze partij zal de landbouw alle steun bieden die nodig is om dit stikstofakkoord te vernietigen en onze landbouw terug toekomst te geven”, besluit Stefan Haes.

Verdedigen belangen landbouw

Tegen 1 augustus moet de gemeente een advies schrijven naar de overheden op basis van de bezwaren die zijn binnengekomen. Vlaams Belang Kalmthout belooft druk te zetten op dit dossier om ervoor te zorgen dat de belangen van de landbouw verdedigd worden.

Bron en foto’s: Vlaams Belang Kalmthout

SH

Facebook203
Twitter
Follow Me
Tweet