Laatste nieuws:
Agge Nebbisj speelt 'De Koffer'
©Agge Nebbisj

Agge Nebbisj speelt ‘De Koffer’

Agge Nebbisj zwerft in het programma ‘De Koffer’ langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de Middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladinomuziek. De melodieën waaierden uit naar Midden- en Oost-Europa en naar de Balkan.

Met de vlucht van honderdduizenden Joden uit Europa naar Noord- en Zuid-Amerika staken de melodieën de oceaan over. Ritmes en instrumenten uit de nieuwe culturen werden toegevoegd, waardoor weer andere kleuren en sferen ontstonden. In dit programma klinkt klezmermuziek als metafoor voor overleven, maar ook als bewijs dat culturen elkaar kunnen verrijken, versterken en vernieuwen.

Agge Nebbisj

Klezmerband Agge Nebbisj bestaat al meer dan twintig jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino. Het zal een bijzondere theatermiddag worden gecombineerd met Spoken Word.

Spoken Word

Zoals een kunstschilder verf gebruikt om een werk te creëren, zo gebruikt een Spoken Word artiest woorden om op een eigentijdse, al dan niet maatschappijkritische of filosofische, wijze de luisteraar mee te nemen in zijn of haar beleving of kijk op de wereld.

Agge Nebbisj speelt 'De Koffer'
Storm Mol foto ©Willem Jongeneelen
Storm Mol

Storm Mol, een jong getalenteerde dichter uit Halsteren en deelnemer aan “Beeldspraak”, zal net als Volkan Tasdan voordragen uit eigen werk én ter plekke reflecteren op de voorstelling van Agge Nebbish. Bij minder goed weer zal het volledige theater overkapt zijn.

Kijk voor actuele informatie op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.

Wanneer: zondag 16 oktober, Agge Nebbisj in samenwerking met Storm Mol en Volkan Tasdan
Aanvang: 14:30
Inkom: €5,-. Kassa open 14:00 (geen bancontact aanwezig)
Waar: Sprengepad 2, Nispen

Bron en foto’s: Openluchttheater Nispen

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet