Laatste nieuws:
Afvalophaling en postbedeling bij winterweer

Afvalophaling en postbedeling bij winterweer

Zowel postbodes als afvalophalers ondervinden hinder van het winterweer.

Post
Bpost vraagt om voetpaden sneeuw- en ijsvrij te houden. De eindejaarsperiode is traditioneel erg druk voor post- en pakjesbezorgers. Hoe minder extra hindernissen, hoe beter ze kunnen functioneren en hoe sneller briefwisseling en pakjes bij hun bestemmeling geraken.

Afvalophaling
Afvalophaler IGEAN en de gemeente doen al het nodige om problemen bij ophaling van afval tot een minimum te beperken. Toch is het voor de ophaler niet altijd mogelijk om in alle straten het afval op te halen, zeker in straten die geen deel uitmaken van een strooiroute. De ophaler zal proberen de straten te bedienen als dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

Door de moeilijke weersomstandigheden duren de ophalingen langer en wordt het afval vaak op andere tijdstippen opgehaald dan je gewend bent. We raden je aan om het afval ’s morgens dan ook tijdig buiten te zetten.

IGEAN houdt op www.igean.be een overzicht bij van de gemeenten en straten waar er omwille van de winterse omstandigheden geen ophaling kon doorgaan. Als het afval niet werd opgehaald, neem je het terug binnen en bied je het bij een volgende ophaling opnieuw aan.

Meer informatie kan je bekomen op de milieulijn van IGEAN: 03 350 08 14.

Tips om het vastvriezen van GFT+ te voorkomen
GFT+ kan, bij aanhoudende vriestemperaturen, aan de wanden of de bodem van de containers vastvriezen zodat deze niet of maar gedeeltelijk geledigd kunnen worden.

De volgende tips kunnen dit voorkomen:
-wikkel het GFT+ in papier of steek het in broodzakken.
-zet de container op een beschutte plaats.
-plaats de container pas ’s morgens vóór 7.30 uur aan de straatkant en maak het afval met een spade of riek nog wat los.

Bron en foto: gemeente Kapellen

JV

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us