Laatste nieuws:
Afscheid van het oude Blokje

Afscheid van het oude Blokje in de Kerkblokstraat

Gemeenteschool ’t Blokje krijgt een nieuwe school. In september verhuizen leergroepen 3, 4, 5 en 6 al naar de nieuwe gebouwen. Daarna start fase 2 van de werken en worden de gebouwen in de Kerkblokstraat afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe gebouwen.

De school in de Kerkblokstraat is eigenlijk de oude ‘jongensschool’. De gemeentelijke jongensschool werd opgericht in 1876 in de Kerkblokstraat. Eerst was er het schoolhuis met aanpalende klassen tegen de straatkant. Later volgden de andere klassen en de speelplaats.

Dit stukje geschiedenis gaat dus plaats maken voor de nieuwe school: de school voor de toekomst. In september begint men aan de afbraak en daarom wordt de school nog een keertje opengesteld voor iedereen die dat wenst.

Opendeur op zaterdag 18 mei
Op zaterdag 18 mei van 14.30u. tot 22u. is iedereen welkom in ’t Blokje. Je kan nog eens rondwandelen in de klassen, de gangen, de refter. Ook zullen foto’s uit de oude doos tentoongesteld worden. Ook voorwerpen uit vervlogen tijden zullen te bekijken zijn.
Tot 17.30u. kan je ook de kinderen aan het werk zien. Zij sluiten in workshops hun technologie jaarthema ‘Handen uit de mouwen’ af.

Nababbelen en herinneringen ophalen kan op het terras op de speelplaats van de Kerkblokstraat.

Deze kans bieden we aan alle oud-leerlingen, oud-leerkrachten, alle mensen van Loenhout en omstreken… iedereen welkom!

Meer info
Gemeenteschool ‘t Blokje – 03 690 46 55 – www.blokje.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook22
Facebook
Twitter
Visit Us