Laatste nieuws:
Activiteiten milieuweek

Activiteiten milieuweek

Voor de milieuweek 2018 organiseren de milieuraden van Kapellen en Stabroek gezamenlijk enkele interessante activiteiten.

1. fotografiewandeling in Mastenbos – zaterdag 24 maart
Trek je er graag met je camera op uit in de natuur? Kan je nog wel enkele nuttige tips gebruiken en wil je een en ander opsteken van een natuurfotograaf? Schrijf je in voor een
fotografiewandeling in het Mastenbos.

Op zaterdag 24 maart om 9.30 uur. Afspraak op de parking aan de ingang Oude Galgenstraat. Breng je eigen camera mee, ook een statief kan handig zijn. De wandeling duurt ongeveer 2 à 3 uur en wordt geleid door Kapellenaar en fotograaf Paul Vandevelde. Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt tot 12. Daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dat kan tot en met 21 maart via paul.vandevelde1@telenet.be.

2. rondleiding in de VELT-tuin – zaterdag 24 maart
Een gegidste rondleiding door de VELT-tuin van Stabroek, met allerlei info over ecologisch & pesticidenvrij tuinieren, lenteschoonmaak in de tuin, aanplanten van een boomgaard, bijenstand, …

In de VELT-tuin De Heuvels, Frans Hotagstraat, Stabroek. Op zaterdag 24 maart, start van de rondleiding is om 14.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig, de rondleiding duurt circa 1,5 uur.

Voor de mensen die rechtstreeks komen van de fotografiewandeling in het Mastenbos: indien je een lunchpakket meeneemt, wordt er door VELT koffie & thee voorzien en kan je lunchen in de chalet van de VELT-tuin.

3. lezing over de vlinders in het Elsenbos – woensdag 28 maart
De heer Hugo Wouters van de vlinderwerkgroep van Natuurpunt komt meer uitleg geven over de vlinders in het Elsenbos, samen met algemene info over vlinders en wat je voor ze kan doen als particulier.

Op woensdag 28 maart om 20 uur in het Witvenlokaal, Witvenstraat 57 in Hoevenen. De lezing is gratis, vooraf inschrijven is niet noodzakelijk.

Bron: gemeente Kapellen

Facebook5
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us