Laatste nieuws:
Acht van Heide met retrokoers en -markt
Acht van Heide met retrokoers en -markt

Acht van Heide met retrokoers en -markt

Op vrijdag 5 augustus beleeft Heide-Kalmthout een dag volledig in het teken van wielrennen. Wieka vzw organiseert die dag de tweede editie van de Acht van Heide. Er staan twee koersen op het programma: de Retrokoers en de 2de Grote Prijs Cesar Cant Interieur. Iedereen kan deelnemen aan die koersen. Al zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Zo moet je voor de retrokoers beschikken over een fiets van vóór 1986 zonder klikpedalen of versnellingen aan het stuur. En er gelden ook kledijvoorschriften. Zo is de wollen koerstrui of wielerkledij met sponsors type Molteni een must. Heb je zo’n koerstrui nog niet? Geen nood, je vindt er ter plaatse misschien wel één op het retromarktje. Ook de supporters worden aangemoedigd om in retro-outfit te komen. Een jury loopt rond om de mooiste en origineelste retro-supporters te belonen.

De 2de Grote Prijs Cesar Cant Interieur is een gentlemenkoers. Wie wil deelnemen is best een beetje getraind. Er worden twintig rondes gereden over een totale afstand van vijfenzeventig kilometer. Iedereen kan meedoen door een dagvergunning te nemen. Dat kan ter plaatse op de dag zelf van 17:00 tot 18:45.

Info:
www.wieka.be

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us