Laatste nieuws:
ACCENT brengt musical- en popmuziek van vroeger tot nu

ACCENT brengt musical- en popmuziek van vroeger tot nu

Het Essense “ACCENT”, onder leiding van dirigente Ellen Van Damme, brengt musical- en popmuziek van vroeger tot nu in een fris en verrassend koorjasje. Het repertoire bestaat voornamelijk uit vierstemmige werken, zowel met pianobegeleiding van Caressa Jacobs als a capella.

“We luisteren op uitnodiging allerlei evenementen op, zoals trouwvieringen, maar we stampen eens om de zoveel jaar een heel eigen concert uit de grond”, vertelt Quinten Van Loon. “In het verleden brachten we al filmmuziek in de Rex, Nederlandstalige meezingers in het Strijboshof, ‘Le Chat Noir’ in het Gildenhuis, een muzikale winterwandeling doorheen het Karrenmuseum, een brunchconcert in het parochiecentrum,… We proberen dus telkens met iets verrassends op de proppen te komen, om te bewijzen dat koormuziek écht wel wat te bieden heeft.”

“Naar aanleiding van ons 45-jarig bestaan trokken we in 2015 voor de eerste maal naar de stemmige zaal ‘MiMuze’ te Kalmthout. Het concert kreeg de catchy titel ‘Radio Accent’. Simpelweg omdat we de muziek brachten die je ook gewoon op de radio hoort, soms moet je het niet te ver gaan zoeken. Het was een voltreffer, met als klap op de vuurpijl enkele nummers onder begeleiding van de beatboxer ‘Uruz’.”

“Drie jaar later trekken we dus terug naar de professionele setting van MiMuze met de tweede editie van ‘Radio Accent’, die als toepasselijke ondertitel kreeg ‘De Tijdloze’. Je mag namelijk alle soorten muziek verwachten, letterlijk vanaf de 50’s tot de grootste hits van vandaag. Uiteraard geven we nog niet te veel prijs… Laat je gewoon verrassen door ons enthousiasme!”

Benieuwd? Bestel snel je tickets (slechts € 10) voor één van onze 2 uitvoeringen: vrijdag 16 februari of zaterdag 17 februari, beide dagen vanaf 20:00. Je kan deze online bestellen via www.radioaccent.jimdo.com. Meer algemene informatie over ons koor vind je dan weer op www.kooraccent.be.

QvL

Facebook71
Facebook
Twitter
Visit Us