Laatste nieuws:
Aanvraag speelstraat

Aanvraag speelstraat

De zon komt terug tevoorschijn en dat betekent buitenspelen! Sommige straten zijn perfect om in te spelen en daar maken de kinderen graag gebruik van.

Vraag verkeersbord ‘opgelet, spelende kinderen aan’ Woon jij in een straat waar veel kinderen buitenspelen? Dan kan je aan het gemeentebestuur vragen om daar tijdens de zomermaanden een verkeersbord ‘opgelet, spelende kinderen’ te plaatsen.

Aanvraag speelstraat
Je kan ook je eigen straat inrichten als “speelstraat”, als je straat in een zone 50 ligt en geen route vormt voor doorgaand verkeer of openbaar vervoer. Een speelstraat (of een stukje ervan) wordt in de zomervakantie op maximum twee dagen per week tussen 13u en 21u afgesloten en omgetoverd tot een heus speelparadijs voor alle kinderen uit de buurt. Enkel bewoners van de straat of mensen die er een garage hebben, mogen stapvoets door de straat rijden.

Interesse voor een speelstraat?
Die kan aangevraagd worden door minimaal twee verantwoordelijken die in de straat wonen, en met het akkoord van het merendeel van de bewoners. Het reglement en het aanvraagformulier vind je op www.wuustwezel.be/speelstraat. Bezorg het ingevulde formulier én de ondertekende overeenkomsten met de speelstraatmeters en/of –peters ten laatste 10 juni aan de jeugddienst!

Meer informatie
Jeugddienst – 03 690 46 27 – jeugd@wuustwezel.be

Bron: gemeente Wuustwezel

SS

Facebook8
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us