Laatste nieuws:
Aannemer start maandag met voorlopige herstelwerken
Aannemer start maandag met voorlopige herstelwerken

Aannemer start maandag met voorlopige herstelwerken

Aannemer start maandag met voorlopige herstelwerken aan wegen weekendzone en Woonbos

Door het uitzonderlijk natte voorjaar hebben de wegen in de weekendzone en het woonbos veel schade opgelopen. Zolang er water in de putten staat, heeft het uitvoeren van grote herstellingswerken geen zin. Daarom start een aannemer op maandag 11 juli met voorlopige oplapwerken.

Voorlopige herstelwerken
De wegen liggen er echter zó slecht bij dat voorlopige instandhoudingswerken noodzakelijk zijn. Door onze eigen diensten zijn de ergste stukken van de Boterpotlaan en de Bosbessenlaan aangepakt. Een aannemer (Van de Mierop) zal in opdracht van de gemeente maandag 11 juli de ergste stukken in een zevental andere straten oplappen. De putten zullen opgevuld worden met betonpuin, zodat auto’s hier terug kunnen rijden zonder schade op te lopen.

Trilwals van 20 ton
De voorlopige opsmukwerken zijn ontoereikend om de wegen goed te herstellen. Bij goede weersomstandigheden en volledig opgedroogde wegen, zal gestart worden met de grondige onderhoudswerken aan de straten van de weekendzone en het Woonbos in de week van 25 juli. Dat betekent: de verharding losmaken, herprofileren en walsen met een trilwals van 20 ton. Hoe droger het weer tijdens de werken, hoe langer de wegen zullen meegaan.

200.000 euro in 2017
De gemeente voorziet jaarlijks om en bij de 40.000 euro voor het onderhoud van de wegen in de weekendzone en Woonbos. Dat budget wordt in 2017 verhoogd naar 200.000 euro en in 2018 en 2019 naar 100.000 euro. Met dat geld wil de gemeente de wegen grondiger aanpakken.

Geen asfalt in het bos
De gemeente krijgt weleens de vraag of het mogelijk is om de wegen te verharden. Het ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) laat dat niet toe. Bestaande wegen mogen alleen verhard worden met waterdoorlatende materialen. De maximale verharde breedte bedraagt vier meter. Asfalt gebruiken op bestaande wegen is dus niet toegelaten.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us