Laatste nieuws:
Aanleg fietspad Essensteenweg werken starten op 31 juli

Aanleg fietspad Essensteenweg: werken starten op 31 juli

Een aannemer start eind juli met de wegen- en rioleringswerken op de Essensteenweg, tussen het centrum van Nieuwmoer en de grens met Essen. De werken starten op maandag 31 juli 2017 en duren tot eind februari 2018.

In de eerste fase is er éénrichtingsverkeer mogelijk vanaf Nieuwmoer-Dorp tot Magermanse Heide, in een tweede fase tot de grens met Essen. De aannemer voorziet in een omleiding via gewestwegen N133 (Nieuwmoersteenweg), N117 (Antwerpsteenweg – Roosendaalsebaan) en N111 (Kalmthoutsesteenweg). Vanuit Wuustwezel en Nieuwmoer mag enkel lokaal verkeer boven 3,5 ton passeren. KMO-zone Rijkmaker bereik je via de omleiding. Vanuit Essen kunnen enkel voetgangers, fietsers en bromfietsen klasse A de werken passeren.

De huizen op het traject worden aangesloten op een gescheiden rioleringsstelsel. Het afvalwater van ongeveer 640 inwoners wordt opgevangen en gezuiverd in het zuiveringsstation in Essen. Het regenwater zal via bestaande en nog nieuw te graven grachten worden afgevoerd. Daarnaast komt er een fietspad over het hele traject. Dat sluit in Nieuwmoer aan op het recent aangelegde fietspad naar Wuustwezel. Langs de andere kant verbindt het nieuwe fietspad Nieuwmoer met Essen. De werken kosten 1,6 miljoen euro.

INFO:
mobiliteit@kalmthout.be, 03 620 22 14

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook9
Facebook
Twitter
Visit Us