Laatste nieuws:
Aanhoudingen op Moerkantsebaan

Aanhoudingen op Moerkantsebaan

Vannacht werd BIN Heikant opgestart, omdat er iemand over de omheining van Drankenhandel Van Oevelen zou zijn geklommen. Dit is de feedback van de politie over de gebeurtenissen van vannacht.

Onze ploegen krijgen de melding dat er op het kruispunt van de Kerkstraat en de Wijngaardstraat een verdacht Pools voertuig staat met 3 inzittenden. Volgens de oproeper lijken de personen schijnbaar op verkenning te zijn. Onze ploegen gaan ter plaatse en kunnen het voertuig aantreffen in de Kerkstraat. Op dit moment zijn er geen personen in of bij het voertuig.

Er wordt verder nazicht in de omgeving gedaan. Wanneer zij zich op het kruispunt van de Veldweg met de Kerkstraat bevinden, zien ze 5 à 6 personen lopen aan de overzijde van de spoorlijn. Ook zien ze nog 3 personen uit een voertuig stappen en zich bij de anderen voegen. Ze wandelen via de spoorwegtunnel in de richting van onze ploeg. Echter wanneer zij de politie opmerken, draaien ze zich om en wandelen ze in de richting van de Moerkantsebaan. Op de Moerkantsebaan kunnen onze ploegen 3 personen staande houden en identificeren. 2 Verdachten gaan vervolgens lopen en kunnen later gevat worden. De speurhond wordt eveneens ter plaatse gevraagd en kan na een zoeking nog één van de verdachten opsporen.

Er wordt contact opgenomen met de magistraat van dienst en deze bevestigt de arrestatie van de twee verdachten die weerspannig waren.

De PZ Grens zal de feiten verder onderzoeken.

Bron: BIN Heikant

Foto ©Google streetview

JH

Facebook15
Facebook
Twitter
Visit Us