Laatste nieuws:
9 & 10 februari Sneeuwklokjesweekend

9 & 10 februari Sneeuwklokjesweekend

Een weekend vol sneeuwklokjes, daar vrolijk je van op! Bezoek de tentoonstelling en de tuin, of sla je slag tijdens de verkoop van bijzondere cultivars.

Tentoonstelling in het Serrehuis

Het hele weekend is er in het Serrehuis van Arboretum Kalmthout een tentoonstelling over sneeuwklokjes. In deze unieke tentoonstelling vind je snijbloemen en plantjes van bijzondere cultivars van sneeuwklokjes. Je kunt de plantjes bewonderen in kleine landschapjes in speciaal gebouwde vitrines met bolle glazen en in minitheatertjes.

Verkoop in de loods

Ben je op zoek naar bijzondere sneeuwklokjes voor je tuin? Kom dan op zaterdag naar de sneeuwklokjesverkoop door gespecialiseerde kwekerijen en verzamelaars uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Aan hun verkoopstand vind je bloeiende en benaamde sneeuwklokjes “in het groen”. Je krijgt er praktisch advies over het kweken en de verzorging ervan in je eigen tuin. In de cadeau- en boekenshop vind je boeken over sneeuwklokjes.

Rondleidingen in de tuin

Combineer je bezoek aan de binnententoonstelling met een wandeling in de arboretumtuin. Zaterdag kun je om 14 uur aansluiten bij een themarondleiding langs sneeuwklokjes in de arboretumtuin. Daar steken honderden witte bloempjes hun kopjes op.

Op zondag zijn er elk uur rondleidingen met een gids langs de winterbloeiende planten. Ze starten allemaal aan de vuurkorf, de eerste om 11 uur, de laatste om 16 uur. De toverhazelaars (Hamamelis) en de andere winterbloeiende planten zoals winterzoet, jasmijn, kamperfoelie en Helleborus staan nu volop in bloei.

Bron: Arboretum Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook58
Facebook
Twitter
Visit Us