Laatste nieuws:
Met deze 7 onmisbare tips voorkom je bagageverlies

Met deze 7 onmisbare tips voorkom je bagageverlies

Je staat al een half uur te wachten bij de bagageband. Steeds meer passagiers verdwijnen mét bagage naar de uitgang. Het zal toch niet … Niets is zo vervelend dan je vakantie beginnen zonder bagage. Gelukkig zijn er een aantal manieren om verlies tegengaan.

1. Laat je naam en telefoonnummer achter
De meeste reizigers bevestigen labels aan hun bagage met hun gegevens of schrijven het op het kleine, uitschuifbare velletje papier in het vakje op de koffer. Maar laten we eerlijk zijn: het bagagepersoneel gaat achter de schermen nou niet bepaald zuinig om met je spullen. Zo’n labeltje is dan ook zo verdwenen. Laat je gegevens daarom achter ín (het voorvakje van) je bagage item. Beperk je echter tot je naam en telefoonnummer. Je wilt immers niet dat je gevonden tas alsnog op je woonadres wordt afgeleverd, als jij nog op je vakantiebestemming vertoeft. Bovendien vormt je tijdelijk onbewoonde thuisadres een makkelijke prooi voor een inbrekersnetwerk.

2. Laat je reisplan achter
Print je reisplan – je bestemming(en), hotel en activiteiten – niet in één- maar in tweevoud uit. Houd eentje bij je en plaats de andere in je tas, bovenop je kleren of in het voorvakje. Zo is je exacte locatie te achterhalen als je bagage gevonden is.

3. Maak foto’s
Niet van jezelf, maar van je bagage. Zowel van de buitenkant als van de inhoud. Zo help je het vliegveldpersoneel met het lokaliseren van je verloren spullen.

4. Wees op tijd op het vliegveld
Vliegmaatschappijen adviseren je om je bagage één, anderhalf of twee uur van tevoren in te checken. En dat is niet zonder reden. Het inladen kost immers tijd. Dat jij op tijd in het vliegtuig zit wilt nog niet zeggen dat je ingecheckte bagage dat ook is. Hoe eerder je op het vliegveld bent, hoe zekerder je weet dat je koffer op tijd naar het juiste toestel is gesluisd.

5. Dubbel check
Wil jij het zekere voor het onzekere nemen? Check dan of je bagagesticker overeenkomt met je bagagevoucher – deze ontvang je aan de incheckbalie. Klopt de bestemmingscode – bijvoorbeeld LAX voor Los Angesles – met je eindbestemming?

6. Koop een herkenbare koffer
‘Ah, dáár is mijn donkerblauwe koffer! Oh, toch niet de mijne.’ Als je koffer donkerblauw, zwart of rood is ben je vast wel eens op de verkeerde bagage afgesprongen. Door een felle of opvallende koffer te kopen bespaar je jezelf een hoop ellende. Je kunt er ook gewoon een simpele sticker op plakken of een lint aan hangen.

7. Tel je bagagestukken
Als je alleen reist zal het geen probleem zijn, maar als je met een grote groep reist is het slim om jullie bagage items te tellen. Maak meteen van de gelegenheid gebruik om te kijken of er geen beschadigingen zijn of dingen ontbreken.

Bron: Columbus Magazine

JH

Facebook9
Facebook
Twitter
Visit Us