Laatste nieuws:
6 leuke tips om je terras te decoreren

6 leuke tips om je terras te decoreren

Jouw terras is een plek waar je volop geniet van de buitenlucht en de zon. Zin om er (nieuw) leven in te blazen? Met de juiste combinatie van kleuren, planten en verlichting relax jij binnenkort op je eigen luxe-terras.

Laat je terras niet zomaar verkommeren. Met een minimum aan inspanning maak je er een gezellig plekje van waar jij helemaal tot rust komt. Doe inspiratie op met deze praktische tips en tricks.

Schat je mogelijkheden goed in

Voor je aan de slag gaat, maak je best een plattegrond. Zeker als je een klein terras hebt, krijg je met een plattegrond inzicht in de mogelijkheden. Een tuintafel van 1,5 meter? Dat lukt misschien net niet maar dat leuke inklapbare tafeltje misschien wél!

Kies de juiste kleuren

Uiteraard wil je mooie spulletjes op je terras. Maar te veel verschillende kleuren geven al snel een chaotische indruk. Wil je dat je terras rust uitstraalt? Stel dan een kleurenpalet samen en beperk je tot enkele basiskleuren.

Breng leven naar je terras

Geen tuin? Tover je terras om tot een groene oase. Bloemen en planten maken het zoveel mooier op je buitenplaatsje. Om echt het maximale uit je terras te halen, werk je ook in de hoogte. Zet tuinrekken of kisten neer waar je bloempotten op kwijt kan of hang ze aan balken in de lucht.

Vergroot je terras optisch

Als je terras aan de kleine kant is, moet je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Plaats grote planten aan de buitenkant, zodat de binnenruimte groter lijkt. Wil je je terras optisch nog meer vergroten? Hang dan een spiegel aan de muur of een muursticker van een levensgrote foto. Zo breng je een prachtige waterval of groen bos naar je terras én voeg je meer diepte toe.

Maak je terras uniek en comfortabel

Is het je droom om in alle comfort te ontbijten of een kopje thee te drinken op je terras? Maak het jezelf dan comfortabel! Installeer een houten bankje vol kussens en dekens. Zet een bijzettafeltje neer waar je je glas op kan zetten. Fan van tuinkabouters, Boeddhabeeldjes of andere decoratie? Laat je gaan! Het is jouw terras, dus jij beslist.

Werk je terras af met sfeerverlichting

In de zomer genieten van een zonsondergang en blijven hangen op je terras tot de late uurtjes? Verhoog de gezelligheidsfactor nog meer met de juiste verlichting. Verspreid kaarsjes en lantaarns over je terras die zorgen voor een zachte gloed. De kers op de taart zijn fairy lights: sfeervolle kleine lampjes aan een koord. Kerstlichtjes werken ook perfect maar zorg ervoor dat ze warm licht afgeven. Hang ze op boven je terras en genieten maar!

Bron: Zimmo.be
Foto: PxHere