Laatste nieuws:
50ste Ronde van Essen

50ste Ronde van Essen

Zoals elk jaar tijdens de laatste week van de zomervakantie vindt van 22 tot 27 augustus de Ronde van Essen plaats. Dit jaar gebeurt dit al voor de 50ste keer en de Ronde krijgt daarom natuurlijk ook een feestelijk tintje.

In 1973 werd voor de eerste keer de Ronde van Essen georganiseerd, naar het voorbeeld van de Ronde van Itegem in de Zuiderkempen. Elke dag wordt op een andere plaats in de gemeente gelopen, om zo op een sportieve manier de overgang te maken van de vakantie naar het nieuwe schooljaar. Op maandag start de Ronde in de Kleiputtenlaan in Wildert. Al wie 5 jaar of ouder is kan inschrijven vanaf 18:30 en er wordt vanaf 19L00 gelopen. Daarnaast staan er heel wat nevenactiviteiten op het programma.

Fakkelloop

Omdat het de 50e Ronde is, organiseert de Essense Atletiekclub ESAK ook elke dag een fakkelloop van het ene Rondeparkoers naar het andere, om zo het officiële “Rondevuur” naar de startlijn te brengen. Elke dag wordt 8 à 9 km gelopen, met start om 18:00 en aankomst op de Ronde om 19:00. Sportievelingen die mee willen doen kunnen op maandag mee starten aan de Heuvelhal. Op zaterdag krijgen de feestelijkheden een gepast hoogtepunt. Iedereen die wil kan vanaf 13:45 meelopen met de laatste 500 meter van de fakkelloop, vanaf de Heuvelhal. Om 14:00 start dan de finale dag van de Ronde, met allerlei extra activiteiten. Bovendien wordt rond 15:00 het Rondemonument onthuld, dat een plaatsje krijgt aan het Rondeparkoers achter de Oude Pastorij. Er staan ook twee ererondes op het programma: één met de oud-medewerkers en één met al wie ooit de gele trui heeft gewonnen. Tenslotte komt er ook een extra uitgave van het Rondemagazine “Ronde-Echo” met de geschiedenis van de Ronde.

Meer informatie: facebook.com/rondevanessen of www.rondevanessen.be!

Foto: Ronde van Essen

TB

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken