Laatste nieuws:
50 jaar CULTUURRAAD dat moet gevierd worden !!

50 jaar CULTUURRAAD : dat moet gevierd worden !!

Dat vonden we 10 jaar geleden ook en toen werd er gekozen voor een klassiek concert in de Sint- Antoniuskerk van de statiewijk. Voor het gouden jubileum gaan we voor een feestweekend, dat start op vrijdag 8 september, met de onthulling van een groepskunstwerk. Via een oproep in de cultuurraad konden we rekenen op heel wat creatieve handen om een zitbank te mozaïeken, naar een eveneens gezamenlijk ontwerp, waarin enkele typisch Essense onderwerpen werden uitgebeeld. Deze bank komt in het park van de Oude Pastorij te staan, naast de speciaal voor deze viering geplante witte meidoorn. Tegelijkertijd gaat ook de tentoonstelling van start van Essense kunstenaars, zowel van diegenen die aangesloten zijn bij een kunstkring als van individuele deelnemers.

Zaterdag en zondag is de tentoonstelling doorlopend te bezichtigen.

Ook loopt er continu een powerpoint presentatie, waarin alle ingezonden artikels en foto’s van de aangesloten socio-culturele verenigingen, plus de hoogtepunten uit 50 jaar Cultuurraad te zien zullen zijn.

Zondag 10 september gaat op de Oude Pastorij het (h)ART-IG toerke van start (vanaf 10:00u), een soort van pruverkesroute, waarvoor we de hulp hebben gekregen van Pasar. Daarvoor moet op voorhand worden ingeschreven en kost 8 euro. De route is 27 km lang en passeert de buitenkunstwerken van de gemeente. Op 8 verschillende locaties wordt u een hapje aangeboden.

Na terugkomst kunnen de fietsers nog genieten van de Verenigingenmarkt, gezellige kraampjes, dito optredens en waar ook nog verschillende groepen gehuldigd zullen worden. Kortom, een ideale dag om met familie en vrienden aan deel te nemen en oude bekenden te ontmoeten !

De markt start om 11:00 en duurt tot 17:00. Helpende handen mogen zich nog steeds aanbieden op de Cultuurdienst bij Ann Francken.

Hopelijk hebben we het weer mee en maken we er samen een fijn en memorabel weekend van!!

Op de foto: Jokke Hennekam

Bron en foto: sp.a

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us