Laatste nieuws:
5 typische fouten tijdens het verhuizen

5 typische fouten tijdens het verhuizen

Verhuizen kan een lang en moeilijk proces zijn. Het is logisch dat mensen dan al eens foutjes maken. In dit artikel sommen we de 5 meest gemaakte verhuisfouten voor je op, zodat je zonder problemen door die vervelende verhuis geraakt. Succes!

Geen planning

Ben je meer een “we zien wel” type? Dat is zowat de grootste fout die je kan maken bij het verhuizen. Op het laatste moment inpakken, spullen ongeorganiseerd in dozen gooien, achteraf moeten zoeken waar je alles weer gestoken hebt… Vervelend en tijdrovend. Maak dan liever een planning op. Maak een schema wanneer je inpakt, wanneer je verhuist, en geef jezelf vooral voldoende tijd. Begin achterstevoren met het inplannen van de laatste verhuisdag als eerste en werk dan achterwaarts terug. Breek de taken op in georganiseerde stukken. Je pakt je opslagruimtes best als eerste aan, omdat daar het meeste spullen liggen. Daarna ga je elke kamer apart af om het proces georganiseerd te houden.

Stel gerichte vragen voor je met een verhuisfirma in zee gaat

Wist je dat de meeste verhuisfirma’s enkel spullen verzekeren die ze zelf inpakken? Belangrijke informatie gaat tijdens het verhuizen vaak verloren, waardoor je in de kou komt te staan wanneer er iets misgaat. Stel dus eerst gerichte vragen aan je verhuisfirma: hoe hun proces verloopt, wat verzekerd is, wat de extra kosten zouden kunnen zijn en wat hun procedure is wanneer er iets verloren of stuk gaat. En lees natuurlijk het contract volledig door, alvorens je je handtekening zet!

Geen correcte inschatting van de verhuiskosten maken

Vele verhuisfirma’s bieden je een inschatting van de kostprijs aan. Maar dit gebeurt vaak telefonisch. Vergeet een groot of moeilijk te verplaatsen meubel te vermelden en de totale kostprijs kan een stuk hoger komen te liggen dan wat oorspronkelijk was geschat. Vraag daarom de verhuisfirma om langs te komen en de schatting ter plaatse te doen. De medewerker van de verhuisfirma is hierin gespecialiseerd, kan precies zien wat er moet verplaatst worden en weet ook welke stukken speciale aandacht vereisen. Op die manier kunnen ze een veel nauwkeurigere offerte opmaken. Probeer op die manier offertes van drie verschillende verhuisfirma’s te krijgen.

Te zware verhuisdozen

We begrijpen het: je wil zo veel mogelijk materiaal in zo weinig mogelijk dozen krijgen. Dat kan je immers al snel een verhuisritje besparen. Maar je dozen té vol steken is niet goed: niet voor jou, en niet voor je bezittingen. Bij ongelukken met een te zware verhuisdoos kan je jezelf zwaar bezeren en je spullen kunnen breken onder de druk. Beperk je verhuisdozen daarom tot een maximum van 25 kilo en plaats zwaardere spullen (boeken bijvoorbeeld) in kleinere dozen.

Je inventaris niet controleren

Aan het einde van een lange verhuisdag, wil je natuurlijk de verhuizers zo snel mogelijk wegsturen zodat je kan beginnen aan het uitpakken. Dat leidt er vaak toe dat mensen de inventaris ondertekenen zonder deftig te controleren of alles aanwezig is. Je handtekening stelt je verhuisfirma immers vrij van verantwoordelijkheid voor verloren of beschadigde stukken. Controleer daarom nog eens of al je bezittingen veilig zijn aangekomen, voor je de inventaris daadwerkelijk ondertekent.

Bron: Zimmo.be
Foto: Pxhere

Facebook18
Facebook
Twitter
Visit Us