5 DIY-ideeën voor een verticale tuin

5 DIY-ideeën voor een verticale tuin

Een groene make-over voor je kleine terras of balkon? Die lelijke muur wegstoppen achter wat gezellige plantjes en bloemen? Of simpelweg je kruiden binnen handbereik houden tijdens het koken? Met jouw verticale tuin is the sky the limit.

Budgetproof met pallets

Misschien slingeren er wel ongebruikte pallets rond in je tuinhuis? Anders ken je vast wel iemand die er wat kwijt kan. Je bouwt er in ieder geval voor weinig geld de basis van jouw verticale tuin mee. Bevestig plantenbakken tussen de panelen. Of bevestig vuilzakken aan de pallets en doe er potgrond en plantjes in. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Torenhoog groen

Heb je heel wat potten, maar weinig ruimte? Stapelen maar! Zet je grootste pot onderaan, vul die met aarde, zet daarop je tweede pot en bouw zo een toren vol groen. De kleinste pot? Die komt helemaal vanboven. Plaats de plantjes of kruiden rondom de volgende ‘verdieping’.

Hangende tuin

Met wat planken en touw kom je al een heel eind om je plantjes of kruiden op te hangen. Maak ronde gaten in de planken waar je potjes perfect in passen en hang de planken op met het touw. Simpel en elegant! Geen planken bij de hand? Ook met plastic flessen kan je een leuke tuin maken. Misschien heb je zelfs nog een stuk dakgoot bij de hand? Daarin hoef je geen potten te plaatsen: de grond en de plantjes kunnen er rechtstreeks in.

Groen rooster

Met wat ijzeren staven maak je een rooster waaraan je makkelijk potten kan ophangen. Een likje verf en alles oogt nog fleuriger! Je kan zo’n rooster trouwens ook maken uit hout. Ook leuk: lege blikken of oude dakgoot aan je tuinschutting, geschilderd in een felle kleur. Zo heb je bijvoorbeeld altijd verse kruiden binnen handbereik.

Gerecycleerde meubels

Staat je oude kast al maanden klaar voor het containerpark? Of liet je je oog in de kringwinkel vallen op een tweedehands dressoir dat je nieuw leven wil inblazen? Behandel het hout zodat het buiten overleeft, zet de schuiven open, vul ze met aarde en plantjes en klaar! Of doe het op z’n Thais: een plaats je potten schuin op een open rek. Trouwens: ook die oude trapladder is met een likje verf en leuke potjes al snel de eyecatcher op jouw terras.

Bron: Zimmo.be
Foto: Pixabay

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet