Laatste nieuws:
47ste Symposium Jorg Van Daele was in India

47ste Symposium Jorg Van Daele was in India

Het was het 47ste symposium waar kunstenaar Jorg Van Daele uit Kalmthout aan deelnam, deze keer in het prachtige Udaipur Rajastan in India.

Holi festival

“Het symposium was in het prachtige Udaipur Rajastan in India en het was weer heel bijzonder”, vertelt kunstenaar Jorg Van Daele. “Het symposium vond plaats tijdens het jaarlijkse Holi festival, dat gehouden wordt om de nieuwe lente te vieren en om het beste voor het nieuwe jaar te wensen.”

47ste Symposium Jorg Van Daele was in India2

Kleurrijk poeder

“Traditioneel gebeurt dit door elkaar vol kleurrijk poeder te smeren, zodat iedereen van kop tot teen beschilderd lijkt. Dit leverde wondermooie beelden op. Twee dagen hebben we gedanst en gefeest met de dorpelingen. We werkten in een klein, zeer armoedig dorpje, een uurtje buiten Udaipur, stad van de meren, in heel mooi, bergachtig gebied.”

47ste Symposium Jorg Van Daele was in India3

Struggle for Peace

“Er namen vijftien artiesten aan deel, de meesten kwamen uit India, maar er waren ook deelnemers uit Zuid-Afrika en Canada en ik mocht België vertegenwoordigen. Het symposium vond plaats van 27 februari tot 14 maart. Ik maakte er een beeldhouwwerk, ‘Struggle for Peace’, van plaatselijke, roze marmer van 190 cm x 110 cl x 20 cm. Het lijken allemaal verschillende stenen, die balanceren voor vrede in de wereld. Hiermee wil ik de complexiteit en de fragiliteit van het gegeven uitbeelden.

Meer dan unieke ervaring

“Wat me opviel was, dat de straatarme dorpelingen enorm veel respect voor ons hadden en fier waren dat we met ze meedansten en feesten voor Holi. Twee weken hebben we totaal vegetarisch gegeten en elke dag een yoga sessie. Dat was weer eens iets anders. We werkten en sliepen in the Art Junction Resisency Uadaipur van Chiman Dangi. Alles met elkaar was het weer een meer dan unieke ervaring!”

Foto’s: Jorg Van Daele

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal