Laatste nieuws:
45ste Internationaal beeldhouwerssymposium speciale gebeurtenis

45ste Internationaal beeldhouwerssymposium speciale gebeurtenis

45ste Internationaal beeldhouwerssymposium was wederom een speciale gebeurtenis. Op 2500 meter hoogte werkten een tiental beeldhouwers in het Oostenrijkse skigebied Fiss.

45ste Internationaal beeldhouwerssymposium speciale gebeurtenis2

Zware werkomstandigheden

“Ons materiaal werd per kabellift omhoog gehaald, omdat de werkplaats onze werkplaats niet per auto bereikbaar was”, vertelt Jorg Van Daele. “Het was de tiende editie en normaal zijn de weersomstandigheden prima om te werken. Maar deze keer was het totaal anders. Door de sneeuw en de wind waren de werkomstandigheden zwaar. De temperatuur kwam ’s nachts niet boven de -8 graden, maar wat het vooral zwaar maakte was de wind in combinatie met het vele stof van het slijpen. Ik maakte een vredesmonument in wit Laas marmer en graniet van 180cm x 140 cm x 65 cm voor mijn project Sculptures For Peace.”

45ste Internationaal beeldhouwerssymposium speciale gebeurtenis3

Ervaring rijker

“We verbleven continu met een vijftal op de berg. De anderen moesten met de kabellift weer naar beneden, omdat het slapen op deze hoogte problemen gaf. Zelf had ik daar geen probleem mee, daar ik al in Commanche, La Paz Bolivia, op meer dan 4.000 meter hoogte gewerkt had. Er was niet veel anders te doen dan werken en nog meer werken. Gelukkig was ik na tien dagen klaar en vertrok ik naar huis. Gelukkig, want de andere kunstenaar moesten een dag later de handdoek in de ring gooien, omdat het niet meer mogelijk was om te werken. Zij komen volgend jaar terug om hun werk af te maken, deze worden op de kunstberg ter plaatse tentoongesteld. Daar worden ze met de helikopter geplaatst, omdat het niet mogelijk is er met een heftruck te geraken. Ik ben weer een speciale ervaring rijker. Op naar de volgende uitdaging in Uruguay, Zuid Amerika!”

45ste Internationaal beeldhouwerssymposium speciale gebeurtenis4

Foto’s: ©Jorg Van Daele

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet