Laatste nieuws:
45 leerlingen van Gitok nemen deel aan Vlaamse Houtproef

45 leerlingen van Gitok nemen deel aan Vlaamse Houtproef

Op donderdag 21 april namen de 45 leerlingen van het 4e jaar tso houttechnieken en bso hout opnieuw deel aan de grootste schrijnwerkwedstrijd in Vlaanderen: de Vlaamse Houtproef. Gedurende één dag krijgen de leerlingen de tijd om een werkstuk te maken. Door deze wedstrijd kunnen de leerlingen van Gitok opnieuw tonen wat ze in hun mars hebben.

Wat is de Vlaamse Houtproef?

Dit is een proef voor leerlingen uit het secundair onderwijs die de richting hout(technieken) of schrijnwerkerij volgen. Tijdens de houtproef maakt elke leerling in de school een werkstuk in massief hout en plaatmateriaal, onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers. Op het einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een vakjury. Hierbij wordt het beroep van schrijnwerker extra in de kijker gezet. De Vlaamse Houtproef is een project van de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers. (https://houtproef.be/).

45 leerlingen van Gitok nemen deel aan Vlaamse Houtproef3

Gitok neemt opnieuw deel

Net zoals in het verleden, neemt Gitok opnieuw deel aan de Vlaamse Houtproef. Niet minder dan 45 leerlingen zullen een hele dag, van 08:00 tot uiterlijk 18:00, werken aan hun werkstuk. De leerlingen krijgen de plannen van het werkstuk pas bij de start van de wedstrijd. Het werkstuk is zoals steeds ontworpen zodat de leerlingen verschillende houtbewerkingstechnieken moeten toepassen en met verschillende houtsoorten moeten werken. Om 18 u worden de werkstukken opgehaald en vanaf dan is het spannend afwachten op de resultaten.

45 leerlingen van Gitok nemen deel aan Vlaamse Houtproef2

In het verleden gooiden de leerlingen van Gitok reeds hoge ogen. In 2017 eindigden maar liefst vier leerlingen van Gitok in de top 11, waaronder de tweede en derde plaats.

Foto’s: Gitok

SN