Laatste nieuws:
40 jaar Smidje Verholen komt u het mee vieren in Nispen

40 jaar Smidje Verholen: komt u het mee vieren in Nispen?

Zondag 17 oktober zal het Openluchttheater podium bieden aan niemand minder dan Smidje Verholen: 40 jaar bestaan ze dit jaar en wie kent ze niet?

De volksmuziekgroep heeft in de afgelopen jaren met hun West Brabantse streekmuziek door heel Brabant opgetreden. Dit jaar hebben ze besloten om voor de jubileumtournee met name de voor henzelf bijzondere, belangrijke én plezierige podia aan te doen. Stichting Openluchttheater is dankbaar dat zij daar toe behoren.

Altijd afwisselend

Een optreden van Smidje Verholen is nooit hetzelfde en altijd afwisselend, het repertoire is inmiddels zo uitgebreid dat men uren zou kunnen vullen. Eerst wordt u meegenomen in het verhaal van een traditioneel liedje dan weer wordt u gegarandeerd vermaakt met een eigen nummer, waarin de liefde of bedrog, spokerijen, hekserijen en/of moordpartijen tot de verbeelding kunnen spreken. Niet in de laatste plaats vanwege de ware vertelkunst waarmee de verhalen aan elkaar geregen worden. Het instrumentarium van Smidje Verholen bestaat naast de bekende gitaar, accordeon, fluit, viool, klarinet en saxofoon ook uit de wat minder bekende instrumenten als de theekistbas, trekzak en hommel. Kom mee feest vieren in Nispen op zondag 17 oktober. Bij minder goed weer wordt het theater overkapt.

De huidige bezetting Smidje Verholen bestaat uit:

Hans Luyten: gitaar, zang, trekzak, accordeon, hommel en mondharmonica
Paul van Hulten: zang, trekzak, theekistbas
Roy Kivit: gitaar, zang ,saxofoon en theekistbas
Rietje Mahieu: viool, zang en theekistbas
Jac Bastiaanse: fluiten, zang, klarinet en hommel
René Lambregts: theekistbas, accordeon

Wanneer: 17 oktober, aanvang 14:30
Waar: Openluchttheater Nispen, Sprengepad 2, Nispen. Navigatie: Heijbeeksestraat 2

-Uw kaartje kunt u nog reserveren door een mailtje te sturen naar reserveer@oltn.nl.
-Bij de entree zal overeenkomstig met de huidige theatermaatregelen om uw QR code gevraagd worden.
-Houdt u er rekening mee dat in het weekend van 15-16-17 oktober de doorgaande provinciale weg naar Nispen (de N262: Antwerpseweg) i.v.m. onderhoud is afgesloten.
-Nispen is echter prima bereikbaar via de Bergsebaan en/of Rietgoorsestraat.
-Via de snelweg A58 is het eenvoudigste om afslag 25 Wouwse plantage te nemen en na de afslag, richting Wouwse plantage, de 1e weg links te pakken: Westelaarsestraat, van hieruit Nispen volgen.

Bron en foto: Openlucht Theater Nispen