Laatste nieuws:
4 dingen die je moet doen voor je in je nieuwe woonst trekt

4 dingen die je moet doen voor je in je nieuwe woonst trekt

Een huis of appartement gekocht? Proficiat! Maar vooraleer je begint te zeulen met zetel en bed, en je nieuwe woonst helemaal de jouwe maakt, check je best dit urgente to-do-lijstje. De beste tips van eigenaar tot eigenaar!

1. Verander de sloten
Een nieuwe woonst is een maagdelijk nieuw begin. Maar je weet nooit hoeveel mensen een sleutel hebben van jouw gloednieuwe stulp. Daarom verander je de sloten best zo snel mogelijk. Als je een beetje handige Harry of Harriëtte bent, kan je dat makkelijk zelf doen. Een slotenmaker inschakelen, is ook een optie.

2. Kijk uit voor waterlekken
Druppende kranen of een lekkende wc? Een grote no-go. Zo drijf je je waterfactuur meteen de hoogte in. Maar met deze handige truc zie je meteen of je nieuwe woonst een waterlek heeft: check de stand van je watermeter en schrijf het cijfer op. Kijk twee uur later opnieuw naar de meter. Staat er een ander cijfer? Dan zit je met een lek.

3. Geef tapijten een tweede leven
Tapijten zijn niet alleen lekker warm, ze geven ook extra cachet aan je woning. Hou er wel rekening mee dat ze na verloop van tijd kleine, liggende vuilnisbeltjes worden. Niets is zo afstompend als een tapijt waarin je vuil van je voorganger terug vindt.

Het reddingsplan? Schakel een professionele tapijtreinigingsfirma in of huur een stoommachine. Oké, zelf zitten zwoegen boven een tapijt is hard werk, maar je doet er je portemonnee wel een plezier mee.

4. Poets keuken- en badkamerkastjes
Je keuken- en badkamerkastjes poets je best van boven tot onder, aan de binnen- en buitenkant. Want zeker keukenkastjes kunnen een vettige boel zijn. Maar niets wat een goeie schoonmaakbeurt niet kan oplossen! Ga de kastjes te lijf met gloeiend heet water en een fris ruikende detergent. Na een uurtje poetsen zijn ze zo goed als nieuw.

Bron: Hebbes.be
Foto: Pixabay

JV

Facebook13
Facebook
Twitter
Visit Us