Laatste nieuws:
330 nieuwe bomen in geboortebos Kalmthout

330 nieuwe bomen in geboortebos Kalmthout

Meisjes in de meerderheid

Van de 330 kinderen werden er 173 geboren in 2019 en 157 in 2020. Vorig jaar waren de jongens in de meerderheid. Die waren met 81 tegenover 76 meisjes. Het jaar ervoor, in 2019, werden 101 meisjes geboren tegenover 72 jongens. De meisjes blijven dus ruim in de meerderheid.

330 nieuwe bomen in geboortebos Kalmthout4

Mila en Mona

‘Mila’ en ‘Mona’, twee meisjesnamen, zijn de populairste namen onder de Kalmthoutse borelingen. Die kwamen drie keer voor. Over beide jaren heen kwamen zes Kalmthoutse tweelingen ter wereld. De ‘drukste’ maand was in september 2019, goed voor 22 geboortes.

Streekeigen bomen

Voor deze editie werden opnieuw streekeigen bomen aangeplant: berk, haagbeuk en Europese vogelkers. De groei van de bomen in het geboortebos staat symbool voor de groei en het leven van de Kalmthoutse baby’s en peuters. De extra bomen zijn uiteraard een goed zaak voor het klimaat en de biodiversiteit. Na het aanplanten konden de aanwezigen genieten van erwtensoep, chocomelk en een jenevertje, aangeboden door de Kalmthoutse jeugdraad en de milieudienst. Als aandenken kregen de ouders een mooie oorkonde mee en een struikje Blauwe spirea mee om thuis in de tuin aan te planten.

Bron en foto’s: gemeente Kalmthout

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.