Laatste nieuws:

30ste Essense scholenveldloop

Op woensdag 26 september zijn alle scholen (kleuters lagere school en middelbaar) uit de buurt weer welkom op de jaarlijkse scholenveldloop in het Hemelrijkpark. Het is alweer de 30ste editie van deze mooie sportieve scholenstrijd. Daarom willen de organisatoren van ESAK er iets speciaals van maken.

De leerlingen én leerkrachten mogen hun sportiefste beentje voorzetten op het atletiek/voetbalterrein in het Hemelrijkpark. Jaar na jaar groeit de populariteit van deze traditie nog. Zo sneuvelde vorig jaar nog het deelnemersrecord. Liefst 632 sportievelingen speldden een borstnummer op.

Naast de traditionele cross voor de kleuters en lagere school leerlingen staat er ook een estafette voor de middelbare scholieren op het programma. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen per graad een aflossingsploeg van 4 personen samenstellen, waarmee ze kunnen deelnemen aan een aflossingswedstrijd over 4 x 300 meter.

Ook de leerkrachten mogen de sportieve eer van hun school hoog houden in een aflossingswedstrijd. De kleuters en de leerlingen van de lagere school lopen per jaar.

De scholen kunnen onderling uitmaken wie de sportiefste leerlingen en leerkrachten heeft. De school die het best scoort, mag namelijk een mooie beker mee naar huis nemen. Er is een trofee voor de school die bij de meisjes wint, een beker voor de school die bij de jongens het sterkst uit de hoek komt en natuurlijk is er ook nog het algemene klassement.

Maar uiteraard staat vooral het plezier van het deelnemen centraal en gaat iedere deelnemer met een mooi aandenken naar huis. Op de 30ste editie kan wat extra randanimatie niet ontbreken. Zo kan iedereen zich uitleven op de heuse stormbaan op de atletiekpiste. Eten, drinken, muziek en de sportieve sfeer maken dat het voor iedereen weer een topmiddagje zal worden. De wedstrijden starten vanaf 14:00. Hopelijk zullen alle scholen present zijn! Meer info op www.esak.be

De scholencross kadert in de Vlaamse week voor de scholenveldloop. Een organisatie van SVS (stichting Vlaamse schoolsport) waarbij er in heel Vlaanderen in bijna 300 gemeente door 260.000 kinderen deelgenomen wordt aan een scholenveldloop.

Bron en foto’s: ESAK

Facebook11
Facebook
Twitter
Visit Us