Laatste nieuws:
Dierenarts

30 april 2022: Dag Van De Dierenarts

Iedere laatste zaterdag van april wordt door de World Veterinary Association de ‘Internationale Dag van de Dierenarts’ (World Veterinary Day) georganiseerd. Het belang van de dierenarts in het welzijn van (huis)dieren staat op deze dag centraal.

Overal zijn dierenartsen te vinden. Sommige dierenartsen behandelen gezelschapsdieren zoals honden, katten en konijnen. Anderen, beter gekend als veeartsen, behandelen landbouwhuisdieren zoals paarden en koeien. Tot de taken van de dierenarts behoren diergezondheid, dierwelzijn, volksgezondheid, voedselveiligheid en milieu. Een belangrijke taak dus! Het goede doen voor mens en dier, dat doen dierenartsen met passie en een glimlach.

Anderzijds is het ook een zware taak. Een hoge werkdruk, volle agenda’s, lange dagen, fysieke belasting, grote verantwoordelijkheden en zware beslissingen moeten maken zorgen dat jouw dierenarts elke dag 200% moet geven om jouw dier van de beste zorg te voorzien. Een goede reden dus om jouw dierenarts te bedanken voor alle goede zorgen!

Dus toon ook begrip, als je bijvoorbeeld wat langer moet wachten tot je met jouw dier terecht kan. Dierenartsen zullen altijd zorgen dat ze beschikbaar blijven voor spoedgevallen. Maar gelukkig kan jij je dierenarts ook een handje helpen! Overleg zo snel mogelijk bij klachten, ook als ze nog mild lijken. Zo kan de dierenarts samen met jou kijken wanneer jouw dier op tijd gezien kan worden, voordat de klachten verergeren.

Bron: Dierenarts.nl
Foto: PxHere