Laatste nieuws:
Kapellenaars planten bomen

2022 wordt opnieuw een boomplantjaar

Elke ‘even’ jaar stimuleert het gemeentebestuur van Kapellen de inwoners om bomen aan te planten. Tijdens de ‘oneven’ jaren wordt de ‘behaagactie’ van Natuurpunt gepromoot. Doel van elke beplantingsactie is om op privé-percelen en tuinen extra aanplant van bomen en heesters te stimuleren om zo het groene karakter van Kapellen te versterken. Dergelijke actie kadert ook perfect binnen de doelstellingen van het burgemeestersconvenant. Daarmee engageren gemeenten zich om deel te nemen aan de Europese en regionale inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen. Het convenant is een initiatief van de Europese Commissie.

2022 wordt opnieuw een Kapels boomplantjaar en de inwoners van de gemeente kunnen tegen een gunstprijs inheemse bomen en heesters aankopen om in de eigen tuin aan te planten. Per bestelde hoogstamboom, maat 12-14, betaal je € 25 en € 2,5 per bestelde heester, maat 150-200 cm. Per adres mag je maximum 10 stuks bestellen. Het keuzeassortiment van de inheemse hoogstambomen en heesters wordt dit jaar uitgebreid van 4 naar 6 soorten, zodat de Kapellenaars uit een meer variabel aanbod kunnen kiezen en kunnen zorgen voor meer diversiteit in de eigen tuin.

Derde geboortebos

Het gemeentebestuur kocht recent een weiland van 28.255 m² aan in de Bonapartelaan. Dit perceel grenst aan het natuurdomein “Het Rood” en wordt voorbestemd om er een derde geboortebos in Kapellen aan te planten.
In 2013 werd een eerste geboortebos aangeplant naast het scoutsdomein en speelbos aan de Wolvenbosdreef door de kinderen geboren in de jaren 2010, 2011 en 2012. Vorig jaar kwam een perceel aan de Forststeenweg aan de beurt, waar de kinderen geboren in 2013 en 2014, samen met broertjes en zusjes, bomen mochten planten. De Kapelse kinderen geboren na 2015, komen binnen afzienbare tijd aan de beurt om in de Bonapartelaan hun boompje te planten.

Meer info over de bestelwijze, kan je binnenkort vinden in Info Kapellen en op de gemeentelijke website.

MLH

Foto: PxHere

Facebook2
Twitter
Follow Me
Tweet