Laatste nieuws:
15.300 bloemen kleuren weldra het straatbeeld
15.300 bloemen kleuren weldra het straatbeeld

15.300 bloemen kleuren weldra het straatbeeld

De gemeente Wuustwezel doet al verschillende jaren inspanningen om het straatbeeld te verfraaien. Denk hierbij dan b.v. aan het beplanten van straten met hoogstammige bomen, het aanplanten van verkeersgroen, het aanplanten van plantvakken met éénjarige bloemen en het plaatsen van ongeveer 150 bloembakken en schalen aan middengeleiders en openbare gebouwen. Daarnaast worden dit jaar nog eens 250 bloemenmanden opgehangen aan de lantaarnpalen langs grote wegen in de dorpskernen van Gooreind, Loenhout en Wuustwezel.

Meer dan 15.000 bloemen
Ieder jaar worden voor deze bebloeming meer dan 12.000 éénjarige bloemen (sufinia, vlijtig liesje, begonia, enz.) en 3.000 geraniums aangekocht, opgekweekt, geplant en onderhouden door onze groendienst. Het assortiment beslaat meer dan 29 soorten zodat er steeds bloemen zijn, op alle momenten van het seizoen en in alle weersomstandigheden.

Begin mei startte de groendienst met het plaatsen van al deze bloemenmanden, schalen en bloembakken in het straatbeeld. Een klus die eind mei zal geklaard zijn. Eens in het straatbeeld is het belangrijk dat de bloemen voldoende water krijgen. Een hangmand heeft ongeveer 5L nodig, een schaal 30L. Het moet al veel regenen voordat de schalen voldoende water krijgen, daarom dat de dienst de bloemen op maandag, woensdag en vrijdag gaan gieten. In juli en augustus worden er ook nog eens vloeibare meststoffen meegegeven.

Eind oktober zijn de meeste planten uitgebloeid en verdwijnen de bloemmanden uit het straatbeeld. De bloemschalen en grote bloembakken daarentegen worden dan opnieuw opgeplant met winterbeplanting en violen. Zij blijven vervolgens tot mei het straatbeeld opfleuren.

Meer info
dienst groen – 03 690 46 51 – groen.ow@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Wildertse kermis blijft een geweldig evenement!

Wildertse kermis blijft een geweldig evenement!

Gisteren, zondag 21 oktober, was de opening van de Wildertse kermis. Als het over de …

De liefde tussen Nicky en Belinde - Hoe tolerant is de wereld om hun heen?

Hoe tolerant zijn we eigenlijk?

Er wordt van ons verwacht dat we van alles accepteren en tolereren: nieuwkomers, andere culturen …

Kunstschiler Jozef Boden - (c) Noordernieuws.be - HDB_0021u

De bijzondere hobby van… Jozef Boden!

Sinds zijn jeugd heeft Jozef Boden een fascinatie voor de kosmos en die fascinatie uit …