Laatste nieuws:
Groepsfoto na het verwijderen van Amerikaanse vogelkers op één van de hoogste Nolse duinen bij Natuurpunt
Groepsfoto na het verwijderen van Amerikaanse vogelkers op één van de hoogste Nolse duinen bij Natuurpunt

13de editie Junior Rangerkamp

Naar jaarlijkse gewoonte vindt deze week het Junior Rangerkamp plaats. Een kamp dat volledig in het teken van de natuur staat en georganiseerd wordt door Grenspark Kalmthoutse Heide. Het is dit jaar al de 13de editie!

Verwijderen Amerikaanse vogelkers

20 jongeren tussen 13 en 17 jaar uit alle hoeken van het land ontdekken de mooie natuur van Grenspark Kalmthoutse Heide. De begeleiders hebben bijna allemaal een achtergrond biologie, leraar biologie of bio-ingenieur. Zij zorgen ervoor dat de jongeren heel wat bijleren. Ze gaan op stap in het gebied op zoek naar bijzondere planten, dieren, vogels en reptielen/amfibieën… En ze steken ook hun handen uit de mouwen, samen met de boswachter helpen ze de natuur een handje door de exoot Amerikaanse vogelkers te verwijderen. Ook verwijderen zij de jonge opscheut van dennenboompjes op een verbindingszone voor dieren.

Junior Rangerkamp: Respect voor de natuur

Hun vaste kampplaats is de kampeerboerderij Rommeshoef in Essen. Per fiets of te voet ontdekken ze alle bijzondere plekken van het Grenspark. Na een weekje ondergedompeld te worden in de natuur is hun kennis en respect ervoor alleen maar groter geworden.

Foto: © René Peeters

Facebook37
Facebook
Twitter
Visit Us