10 huurvriendelijke manieren om een grote muur te decoreren

10 huurvriendelijke manieren om een grote muur te decoreren

Het is groot, intimiderend en bijna elk huurappartement heeft het? Nee, we hebben het niet over die berg vuile was die je twee weken geleden al had moeten doen. We hebben het over die grote, starende witte muur. Zelfs als je huisbaas je de muur laat verven, ziet het er nog altijd maar kaal uit als je hem helemaal niet decoreert. Maar het is niet omdat je huurt, dat je niet met een creatieve oplossing kan komen! Bij deze, tien huurvriendelijke oplossingen die wat stijl aan die lege muur toebrengen.


Maak zelf een drieluikje kunst

Grote, betaalbare kunst is niet eenvoudig om te vinden. En als je dan toch eens iets vindt, heeft het doorgaans enkel voldoende allure om een hotelkamer op te fleuren. Wil je het iets budgetvriendelijker? Creëer dan zelf iets. Dat kan ook wanneer je zelf niet meteen creatief en kunstig bent aangelegd!

Vergeet schilderen, zoek een paar leuke en mooie stoffen met motief en drapeer ze naar believen rond een blanco canvas. Voel je je helemaal wild, doe dit dan drie keer met dezelfde of verschillende stofjes. Zo creëer je meteen een kunstig drieluik!

Ga voor textiel

Nog ergens wandtapijten, vintage stiksels of zelfs antieke doeken liggen? Berg ze niet op in een lade, maar hang ze op aan de muur voor een uniek karakter en textuur. Focus hierbij op de tinten, en zorg ervoor dat de kleuren goed werken met je bestaande decor. Of overweeg de witte muur te gebruiken als brandpunt en pas de andere kleuren in je decor erop aan. Bijkomend voordeel: textiel tegen de muur zorgt voor bijkomende geluidsdemping van de buren en is ook erg gezellig!

Maak een galerijmuur

Iets té veel hebben van iets leuks? Dat is quasi onmogelijk. Zeker wanneer je kunst begint te groeperen. Een goed ontworpen galerijmuur is bijzonder krachtig. De kleuren, textuur en patronen verwijderen negatieve ruimte en vergroten het afgewerkte gevoel dat je wil bereiken. Begin bijvoorbeeld met twee grotere stukken diagonaal van elkaar op te hangen, en vul de lege ruimte eronder of erboven op met kleinere stukken.

Overweeg behangpapier

Koop behangpapier of gebruik overschotten die je nog hebt liggen, en kader ze in een groot kader voor een prachtig nieuw motief voor je muur, zonder daarbij je huisbaas de kast op te jagen. Kies wel voor een zo groot en dun mogelijk kader, om een paneellook te krijgen. Als je helemaal in een creatieve bui bent, kan je zelfs meerdere motieven en patronen voor je muur gebruiken! Geen kader? Vraag dan eerst toestemming aan de huisbaas.

Zet je kunst op een schap

Word je nerveus van het idee veel kadertjes te moeten ophangen aan die muur? Zwevende schapjes zijn dan misschien wel een oplossing. Hang een paar van deze schapjes op, en installeer daar je kunst in een mooie galerijlijn.

Echte durvers installeren een muurschildering

Een dramatische muurschildering geeft glamour aan een grote muur, zeker wanneer de plafonds ook hoog zijn. Indien juist gedaan, in de juiste stijl van het appartement, kan dit een echte upgrade zijn voor het hele appartement. We horen jullie al denken: “Jamaar Zimmo, in een huurappartement?”. Gelukkig bestaan er ook verwijderbare muurschilderingen.

Gebruik washi tape

Waarschijnlijk officieus het meest populaire materiaal op Pinterest, zo veelzijdig is deze verwijderbare, kleurrijke plakband. Gebruik hem voor wat gewaagde patronen tegen de hele muur, dat ziet er lekker fancy en high-end uit. Ben je een echte expert? Dan kan je het er zelfs als behangpapier doen uitzien!

Eentje is genoeg

Misschien nog wel het beste nieuws: decoreer één muur en je bent er eigenlijk vanaf (tenzij je verder wil doen natuurlijk). Want één zorgvuldig ontworpen muur heeft al impact genoeg op de rest van je kamer. Je laat zelfs best twee muren blank, om je ogen ook wat rustpunten te gunnen. Je leest het goed: eens klaar met die ene muur, mag je lui zijn!

Breid je opslagruimte uit

Je hoeft niet per se kunst te gebruiken om een muur er leuker te doen uitzien: een extra boekenrek of opslagmeubel kan er misschien ook nog wel bij. Zeker bij hoge plafonds is dit een wel te overwegen oplossing. Ze nemen veel plaats in en kunnen gebruikt worden voor opslag of het uitstallen van je kadertjes en andere kunst. En moet je verhuizen, dan neem je ze gewoon mee naar je volgende woonst!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een paar spiegels zijn ook altijd leuk om een grote muur op te vullen. Ze reflecteren licht en doen de kamer er ruimer uitzien. En of je nu gaat voor klassieke spiegels of moderne, vaak zijn het heuse kunstwerkjes op zichzelf.

Bron: Zimmo.be
Foto: Pixabay

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!