Laatste nieuws:
10-000-euro-voor-jouw-jeugdculturele-pop-up

10.000 euro voor jouw jeugdculturele pop-up

Provincie Antwerpen biedt tijdelijke en originele initiatieven rond jeugdcultuur ondersteuning

Creatieve jongeren kunnen tot 10.000 euro krijgen om een eigen jeugdculturele pop-up te realiseren. Provincie Antwerpen investeert in jouw pop-up met Naft on Tour.

Ben jij jong, creatief en bruis je van goede ideeën? Ken je een toffe, originele locatie in de buurt? Heb je nog ‘partners in crime’ om een toffe POP-UP rond jeugdcultuur op poten te zetten? Dan kan jij met de steun van Naft een geweldige pop-up initiatief uit de grond stampen en het jong talent uit jouw buurt in de kijker zetten.

Advies voor 1 december, aanvragen voor 31 januari
Een belevingstentoonstelling voor kinderen in een leegstaande fabriek, gemaakt uit materialen ter plaatse? Een vrachtwagen die door je gemeente trekt met lokaal jong talent? Samen met het jeugdhuis, de scouts en de jeugddienst een tijdelijke caravancamping met kunstwerken uitbaten? Met wat skaters altijd al eens een danschoreografie willen opvoeren?
Je maakt aanspraak op de ondersteuning als je jouw pop-up voor 31 januari kandidaat stelt. Je dossier goed voorbereiden doe je vrijblijvend door nog voor 1 december een advies te vragen bij de provinciale Jeugddienst.
Naft on Tour is er voor vzw’s, feitelijke verenigingen, een lokaal of intergemeentelijk bestuur. Je pop-up van twee tot veertien dagen vindt plaats ergens tussen april en oktober 2017 en het is voor én door jongeren. Laat je overtuigen door de roadmovie, gemaakt door de creatieve jongeren op de foto.

Naft biedt brandstof voor jong creatief talent
In de provincie krioelt het van talent en daarom wil de provincie deze jonge creatievelingen brandstof geven. De website www.ikwilnaft.be geeft jongeren de aanzet om hun talenten en creatieve ideeën echt uit te werken.
Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor jeugd: “Met Naft on Tour hopen we een frisse en creatieve mix van meerdere disciplines te tonen op bijzondere locaties in onze provincie. Waarbij jongeren kunnen tonen wat ze waard zijn, zowel organisatorisch als inhoudelijk.”

Pre-advies:
Vraag voor 1 december 2016 vrijblijvend eerste advies

Deadline:
Definitieve aanvraag voor 31 januari 2017
Timing pop-up:
Tussen april en oktober 2017

Meer info:
www.ikwilnaft.be

Bron en foto: Provincie Antwerpen

JV

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us